הדרכות בית-הספר להורות מהלב

איך להפחית באופן משמעותי ויכוחים בבית

http://vimeo.com/145775023 בהדרכה הזו נלמד למה בכלל נוצרים ויכוחים – ואיך אנחנו כהורים יכולים להימנע מהם בקלות ובאופן קבוע, באמצעות יצירת הבנה הדדית עם הילדים ומפגש איתם בשיחות ברובד הצרכים העמוקים, כפעולה ראשונה תמיד לפני דיבור על פעולות והתנהגויות.

סמכות וגבולות בהורות

הורות קשוחה מדי – שיש בה דרישות, תנאים, עונשים והתניות, מייצרת בדרך כלל אצל הילד ריצוי וביטול עצמי, או לחילופין התמרדות וריחוק. הורות רכה מדי שהולכת כמעט רק עם הרצונות של הילד, עלולה להקשות עליו לאורך זמן לראות אחרים סביבו ולהקשות עליו לשמוע 'לא'.

בהדרכה הזו נלמד דרך מובנית שעוזרת לנו לדעת איפה עובר הגבול מבחינתנו, ואיך לשים את הגבול מול הילד באופן כזה שישמור על החיבור ושיתוף הפעולה איתו באותו רגע ולטווח הארוך.

איך לדבר כדי שהילדים יקשיבו

בהדרכה זו נלמד:
א. ממה להימנע כשאנחנו מדברים, כדי לא לסגור את הילדים ולהרחיק אותם מאיתנו.
ב. איך לדבר באופן כזה שהדברים שלנו יגיעו אליהם ללב ויעוררו אצלם רצון להקשיב, לשתף פעולה עם הבקשות שלנו ולעזור לנו למלא את הצרכים שלנו

איך לעזור לילד להתמודד עם קושי חברתי

אחד הדברים הקשים לנו כהורים הוא לראות את אחד הילדים שלנו בחוסר בטחון או בקושי חברתי במסגרת בה הוא נמצא.

בהדרכה נלמד איך להימנע מלהוסיף לו קושי רגשי בנוסף לזה שהוא כבר חווה, איזו עזרה הוא באמת זקוק לה מאיתנו כהורים, איזה סוג של תיווך שנעשה לו, יבנה אצלו תשתית של תקשורת שאיתה הוא ילמד להסתדר חברתית בכוחות עצמו

התנהלות אפקטיבית ומקרבת בבוקר ובערב

איך ליצור עם הילדים הסכמים שעובדים לאורך זמן

איך מטפלים ברגשות אשמה שעולים בהורות

איך לגשר על פערים בזוגיות שקשורים בחינוך הילדים

איך לטפל באתגרים שעולים במשפחה מורכבת (ילדים מיחסים קודמים)

השאירו לנו תגובה...