יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
אחד הקשיים שאליהם לא מכינים אותנו כהורים הוא מה לעשות כשיש לנו קושי מתמשך עם אחד מהילדים שלנו… קושי שמקרין על כל היחסים והאווירה בבית ומשאיר אותנו ההורים הרבה פעמים חסרי אונים ועם רגשות לא פשוטים כלפי הילד שלנו.
בהרבה מקרים אותו ילד או ילדה שאיתם קשה לנו יותר, רבים הרבה, צועקים, מציקים לאחים שלהם, לא מרוצים (ולא משנה כמה אנחנו מתאמצים), הרבה פעמים הם מסוג הילדים שאומרים 'את אוהבת יותר אותו מאשר אותי', והעיסוק האינסופי בו / בה (כאילו הם מושכים אליהם את האש), הריבים, הויכוחים והעימותים הבלתי פוסקים – מצריכים אותנו לטפל כל הזמן בו, ואז חסר לנו זמן איכות עם האחים שלו, ולאורך זמן האווירה בבית נעשית מתוחה ולא נעימה.
כדי לטפל בזה אנחנו מנסים כל מה שאנחנו יודעים – להיות מאד גמישים עם הילד, להסביר לו בעדינות, ברוך, לנסות לגרום לו לשנות את ההתנהגות שלו, וככל שעובר הזמן וזה לא עובד – וההתנהגות ממשיכה ולעיתים מחמירה – אנחנו הופכים לחסרי סבלנות, מתקשים כבר להכיל אותו, ואז יוצאת מאיתנו תוקפנות, אנחנו מרימים את הקול, משתמשים בכוח, ופועלים בדרכים שאנחנו לא מאמינים בהן – פשוט כי אנחנו לא יודעים איך לשנות את זה. ובתוכנו מתחילה להצטבר מועקה. אנחנו מרגישים שקשה לנו להכיל את הילד שלנו, קשה לנו לקבל אותו, ולפעמים ממש קשה לנו לאהוב אותו כפי שהיינו רוצים.
הרבה הורים מגיעים למקומות האלה ונשארים עם הרגשות הלא פשוטים האלה כלפי הילד בבדידות בתוכם, מרגישים אשמה ובושה וקושי לשתף בזה אחרים – הרי אני אמור/ה לקבל את הילד שלי ולאהוב אותו בלב פתוח ולהצליח להגיע ללב שלו – מה לא בסדר בי שכל זה קורה לי?
שלום, כאן יואב וגליה לבנה ויעל ארבל מהבית להורות מקרבת.
ובהקשר הזה, מה שגילינו מתוך ליווי של יותר מ-6,000 משפחות ומתוך ניסיוננו כהורים, הוא שבחלק גדול מהמשפחות יש ילד כזה שאיתו קשה לנו יותר. בהרבה מקרים הוא הבכור (אבל לא תמיד), לפעמים קשה לנו בכל פעם עם ילד אחר ולפעמים זה ממשיך להיות אותו ילד שאנחנו חווים קושי מתמשך להגיע ללב שלו, הרגשה שאנחנו חוששים להתבטא מולו כדי שלא לעורר קונפליקט וכעס, היעלבות או מריבה שתתלקח. ברוב המשפחות יש ילד כזה, שאותו קשה לנו יותר להכיל, קשה לנו יותר לקבל (ולפעמים קשה לנו לאהוב אותו כמו שהיינו רוצים).
מהפרספקטיבה שלנו אנחנו רואים שזו תופעה נורמלית לגמרי שקורית במרבית הבתים ושיש דרך לטפל בקושי כזה באמצעות תהליך למידה יחסית קצר וממוקד, שמביא לשינוי מאד משמעותי במערכת היחסים, בחיבור הרגשי שלנו לילד ובהתנהגויות שלו.
הורים רבים שאנחנו מלווים לאורך השנים מציינים שהתהליך הספציפי הזה הביא לפריצת דרך בקרבה עם הילד, בתקשורת איתו, בהתחשבות הדדית שנוצרה, בהקשבה שלו ובהתחשבות שלו ביתר הנוכחים בבית, ולהפחתה משמעותית בעוצמה ובתדירות של התנהגויות מאתגרות שלו.
1 – נטפל קודם כל בערוץ החיבור הרגשי לילד שלנו – כדי להוציא את עצמנו והילד מ׳המעגל המרחיק׳:
בקצרה, מול הילד שקשה לנו איתו יש שתי חוויות רגשיות שמזינות אחת את השנייה ויוצרות 'מעגל' שמגדיל כל הזמן את הקושי והריחוק –
הילד שלנו מתנהג בדרך שקשה לנו לקבל אותה ולהשלים איתה (בהרבה מקרים זו דרך שאינה מתיישבת עם הערכים הפנימיים שלנו). אנחנו מנסים לשנות את ההתנהגות שלו בדרכים הרגילות אבל לא מצליחים, ומכיוון שתחושת האחריות לא עוזבת אותנו אנחנו מפעילים באופן גלוי או סמוי 'מכבש' בניסיון לשנות אותה – במילים, בטון הדיבור שלנו ובשתיקות שלנו. אנחנו מנהלים איתו מאבקים או נסוגים לוויתור ונשארים לרוב עם מועקה, הרגש שלנו כלפיו מתחיל בהדרגה להתקהות והלב עם הזמן נסגר – בינינו לבין עצמנו אנחנו מתקשים להכיל אותו, לקבל אותו, ולשמור על ערוץ רגשי פתוח אליו ואפילו מתקשים לאהוב אותו כפי שהיינו רוצים (הורים – אם עולה כאן אשמה תדעו שזה תופעה נורמלית ויש מה לעשות עם זה).
ומה קורה לילד שלנו בתוך הקושי הזה?
הוא מרגיש חוסר שביעות רצון מתמשכת ממנו. הוא מרגיש שאנחנו לא מקבלים אותו ולפעמים שהלב שלנו סגור אליו. הסיפור שהוא מספר לעצמו הוא: שמי שהוא זה לא טוב, שכמו שהוא זה לא מספיק טוב, שאוהבים יותר את האחים שלו מאותו, שתמיד מחפשים אותו ומאשימים אותו ושהוא לא בסדר. במקום הזה הוא נמצא במצוקה וב'צמא' מתמשך (הרבה פעמים לא מודע) להכלה ולחיבור רגשי איתנו, לתחושת הקבלה ללא תנאי שתיתן לו בטחון במקום שלו ובערך העצמי שלו ולהרגיש בזרימה של האהבה שלנו אליו.
מתוך המצוקה והצמא האלה הוא חוזר שוב ושוב על ההתנהגויות שלו ומחריף אותן (הוא לא יודע במודע שזה מה שהוא עושה, אבל הדרכים שבהן הוא פועל – הצקות לאחים, התחצפויות, שימוש בכוח, הרבצות ועוד, הן כולן ניסיונות מתמשכים לקבל מענה לצרכים העמוקים שלו – רק שההתנהגות שלו משיגה לרוב את ההפך).
זו ה׳טרגדיה׳ של המעגל המרחיק – שמתוך המצוקה שלו הוא חוזר על ההתנהגויות המאתגרות, שמביאות אותנו ההורים להתקשות להכיל ולקבל אותו, הוא מרגיש בזה והמצוקה שלו גדלה יותר וכן הלאה. במעגל המרחיק הזה הורים וילדים יכולים להסתובב שנים ולפעמים למשך כל החיים. הוא מביא לתחושות כאב, אשמה ובושה אצלנו ההורים, ולמצוקה, סגירות רגשית ותחושת בדידות אצל הילד, וזה יכול פשוט להימשך ולהימשך.
אז איך יוצאים מהמעגל הזה?
מה שבעצם אנחנו עושים בתהליך הזה הוא להחליף את הסדר שבו הדברים יקרו. במקום לחכות שהילד שלנו ישנה את ההתנהגות שלו כתנאי לזה שנפתח את הלב אליו ונקבל אותו כמו שהוא (שזה כפי שכתבנו מתכון בטוח לתסכול וריחוק הולכים וגדלים) – אנחנו מחזירים את השליטה על מערכת היחסים עם הילד שלנו לידיים שלנו. וכשלב ראשון אנחנו פותחים מחדש את החיבור הרגשי לילד שלנו (כדי שזה יביא לשינוי בהתנהגויות שלו).
אבל איך פותחים את הלב לילד שלנו וממש מתאהבים בו מחדש, מבלי שהוא משנה את ההתנהגויות שלו? בחלק הראשון של הקורס נעזור לכם לעשות את זה בהדרכה צמודה שלנו ובדרך מסודרת (אתם תחוו את התהליך הרגשי המעמיק הזה בעצמכם).
2 – תעברו לזהות ולהבין את המניעים האמיתיים להתנהגויות המאתגרות של הילד שלכם שחוזרות על עצמן:
כל התנהגות של הילד שלנו, ובפרט התנהגויות שחוזרות על עצמן – הן כולן ניסיונות, לרוב לא מודעים, למלא לעצמו צרכים עמוקים שחיים בו ומבקשים מענה והתייחסות מאיתנו ההורים. בחלק הזה תזהו את הצרכים העמוקים הספציפיים של הילד שלכם. ברגע שתזהו אותם ייפתח לכם מאד הלב אליו ותוכלו לעבור לפרק חדש ביחסים איתו – שבו אתם מטפלים ישירות במניעים האמיתיים להתנהגות במקום לריב עם ההתנהגות עצמה. כשתעשו את זה תראו הפחתה ניכרת בהתנהגויות מאתגרות של הילד, בויכוחים ובקונפליקטים איתו (עד כדי היעלמות שלהם).
3 – תבינו איך לתת מענה לצרכים העמוקים של הילד באמצעות פעולות ומעשים שמקרבים אותו אליכם – ברגע שתיתנו מענה לצרכים העמוקים שהילד שלכם מפנה אליכם, משהו מאד מהותי ישתנה ביחסים שלכם איתו – ההתנהגויות המאתגרות שלו כבר לא יראו לכם כמו התעקשויות שרירותיות ויהיה לכם קל יותר לראות ולהרגיש את הלב שלו שנמצא מתחתיהן, והוא יוכל לוותר על חלק גדול מאותן התנהגויות שקשה לכם איתן, כי הוא יקבל התייחסות ומענה למה שנמצא מתחתיהן.
4 – תלמדו מה זו שיחה מקרבת שבנויה מהקשבה אמפתית שממוססת אצל ילדים התנגדויות, התעקשויות וכעסים, ומביטוי עצמי שלכם ההורים שיגיע ללב של הילד ויביא אותו להקשיב, להבין, להתחשב, לשתף פעולה. בדרך הזו יהיה לכם הרבה יותר קל להגיע איתו להסכמה ושיתוף פעולה מתוך רצון והתחשבות הדדית.
5 – תצאו עם תוכנית אישית שמפרטת את אופן הפעולה עם הילד שלכם לפי חמשת הרבדים של הורות מקרבת: ממש תקבלו מפה שתעזור לכם לדעת בדיוק על מה לעבוד כדי לבנות איתו מערכת יחסים שמבוססת על הקשבה, הבנה, אכפתיות ושיחות מקרבות שיעזרו לכם להגיע איתו להסכמה ושיתוף פעולה וקשר קרוב שיישרת אתכם שנים קדימה.
הדרכת מבוא מפורטת לתקשורת מקרבת – שמלמדת איך לעבור מויכוחים ומריבות להבנה ושיתוף פעולה – באמצעות מעבר ממיקוד בהתנהגויות למיקוד בצרכים העמוקים (הסיבות להתנהגויות) ומעבר מתקשורת מרחיקה לתקשורת מקרבת
שלושה שיעורים בזום בלייב של שעתיים וחצי כל אחד ללימוד מעמיק, מפורט ומסודר, ותרגול בהדרכה צמודה של כל השלבים בתהליך כדי ליצור עם הילד שקשה לכם איתו שינוי משמעותי בזמן יחסית קצר.
אתם יכולים להשתתף באופן פעיל ולדבר איתנו בהדרכות ואתם יכולים להקשיב ולעשות את העבודה שלכם – אתם בוחרים את רמת החשיפה שלכם ומשתתפים בנוחות של ביתכם
קבצי אודיו של ההדרכות להורדה ולהאזנה בכל מקום וזמן שתרצו –
לשמיעה חוזרת, העמקה והטמעה של ההבנה והידע, וכדי להמשיך להיות מחוברים ולהזכיר לעצמכם את היסודות ועקרונות הפעולה של תהליך השינוי עם הילד שקשה לכם איתו. קבצי האודיו יישלחו אליכם בסיום הקורס
חוברת עבודה מפורטת שאיתה תעבדו במהלך השיעורים ותתרגלו את כל מה שנלמד – לקראת הקורס נשלח את החוברת אליכם להדפסה. לאחר הקורס תוכלו לשמור אותה אצלכם ולשוב ולתרגל בה את התהליך עם ילד נוסף שלכם ולחזק עוד את המיומנויות שתלמדו
כרטיסיית רגשות וצרכים (להדפסה) – כלי העבודה המרכזי של תקשורת מקרבת – שתוכלו להשתמש בה במהלך הקורס ואחריו
תמיכה ומענה לשאלות שלכם במשך הקורס ואחריו בפורום משתתפי הקורסים של הבית להורות מקרבת
הקלטות הוידאו של השיעורים נשארות אתכם לתמיד – תוכלו לחזור על התהליך שתלמדו עם ילדים נוספים שלכם כשיתעורר לכם קושי איתם – ולהעמיק בכל פעם את ההבנה של הידע, הכלים והמיומנויות שתלמדו בקורס
כשאתם מצטרפים לקורס 'הילד שקשה לי איתו' אתם משקיעים בעצמכם כהורים, בילד/ה שלכם, ביציבות ובחיבור של המשפחה כולה. משפחות שפועלות בדרך המקרבת להנעת ילדים חוסכות לעצמן אינספור התמודדויות יומיומיות מתישות שמלוות בויכוחים, במאבקי כח, בכעסים, בשימוש בכח שמייצר כאב אצל ההורים והילדים ושמשפיע על כל האווירה בבית.
הידע, הכלים וההדרכה שלנו בקורס הזה הם בעלי ערך עצום ולא יסולא בפז עבור כל הורה שמוכנ/ה לקחת אחריות על היחסים בבית ובפרט עם הילד שאיתו קשה יותר כרגע. חלק מהשליחות שלנו היא להביא את הדרך הזו להרבה בתים ומשפחות, ואנחנו רוצים לעודד גם אתכם לעשות את אותו הדבר במשפחה שלכם.
בהקשבה לזמן המאתגר שכולנו נמצאים בו – אנחנו נותנים לכם הנחה מיוחדת להשתתפות בקורס 'לפתוח דף חדש עם הילד שקשה לי איתו'.
זהו התמריץ שלנו לעזור לכם לבחור במערכת היחסים עם הילד/ה שלכם (כי למה יש לחכות?)
המחיר הרגיל של הקורס הילד שקשה לי איתו: 1,997 ₪
(זה המחיר שבו הורים מצטרפים לקורס הזה לאורך השנה).
באופן חד פעמי אנחנו עומדים לקיים אותו בלייב
ולעבור בו את התהליך המלא בהדרכה צמודה וליווי שלנו
(ולקבל את ההקלטות שלו) –
במקום 1,997 ₪ –
ב-1,540 ₪ בלבד
ובהרשמה מוקדמת – בהצטרפות עד יום שישי 25.2.22 בשעה 14:00
910 ₪ בלבד
או 227 ₪ X ארבעה חודשים
(לאחר מכן שכר הלימוד יעלה למחיר הרגיל)
ואתם יכולים לעבור איתנו את כל התהליך הזה ולפתוח דף חדש עם הילד שקשה לכם איתו!
יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
הקורס הוא קורס אינטרנטי בזום – אנחנו שולחים לכם את הקישור להדרכות וביום הקורס אתם לוחצים עליו ונכנסים לשיעור. עם הרשמתכם נשלח לכם גם הדרכת מבוא לתקשורת מקרבת שנבקש מכם לראות לפני השיעור הראשון (היא מעניינת, מלמדת וחשובה בפני עצמה וכבר מתחילה את השינוי בבית). בנוסף נשלח אליכם חוברת עבודה לקורס ונזמין אתכם להדפיס אותה ולעבוד איתה בצמוד לשיעורי הקורס. לאחר שהקורס יסתיים נעלה את הקלטות השיעורים לאתר הקורס ותקבלו גישה לתמיד לצפייה בהקלטות גם משם (אבל ההמלצה החמה מאד היא להשתתף כמובן בשידורים החיים כדי שתוכלו לקבל מאיתנו הדרכה אישית ודיוקים ולתרגל איתנו בלייב את כל מה שנלמד בקורס).
במידה והלימוד שלך יהיה רציני ומעמיק אפשר לצפות לשינוי ניכר במערכת היחסים עם הילד שקשה לכם איתו יותר: לשינוי משמעותי ברגשות שתרגישו כלפיו, להבנה של הצרכים העמוקים שבגללם הוא פועל כפי שהוא פועל וליכולת שלכם לפתוח את הלב אליו, ליכולת שלכם להגיב להתנהגות המאתגרת שלו באופן מקרב (מכיל ויחד עם זאת אסרטיבי), ולהתקרבות של הילד אליכם (בהרבה מקרים ממש מרגישים כאילו הוא מתחיל לחפש את קרבת ההורים). לרוב נראה גם שהילד רואה יותר אחרים סביבו ומתחשב יותר.
מרבית גישות ההורות מנסות לטפל בהתנהגויות מאתגרות באמצעות ניסיון לשנות את ההתנהגות עצמה, באמצעות כעס, התניות, הפעלת כוח וסנקציות. המחיר של הגישה הזאת הוא ריחוק בין ההורים לילדים, שחיקה של הסמכות, עייפות של ההורים, ומאבקי-כוח יומיומיים בבית. הדינמיקה שנוצרת בהתנהלות כזו היא של המעגל המרחיק שהסברנו אותו כאן בחלק הראשון של המדריך.
כדי להימנע מכל אלה חלק מההורים נוקטים בדרך הגמישה-מתירנית, שבה ההורה מוותר לילד המון פעמים, 'מחליק' על ההתנהגות המאתגרת שלו, רך איתו, בא לקראתו ומשתדל לספק אלו את כל מה שהוא רוצה… וגם לגישה הזו יש מחיר – הילד עשוי לפתח גישה של ״מגיע לי״, הוא מתקשה להתחשב באנשים אחרים, קשה לו לקבל חוקים וכללים בבית ובמסגרות וקשה מאוד לחיות לצידו.
גישת תקשורת מקרבת היא שונה. זוהי גישה אפקטיבית במיוחד ושונה לחלוטין משתי הגישות האחרות. אנחנו קוראים לה "הורות מקרבת״ – והיא למעשה גישת תקשורת מקרבת שמותאמת במיוחד לקשר שבין הורים וילדים. במקור היא נקראת Nonviolent Communication והיא נוצרה על-ידי דר׳ מרשאל רוזנברג, תלמידו האישי של דר׳ קארל רוג׳רס, שנחשב לאבי הפסיכולוגיה ההומניסטית.
בתקשורת מקרבת – מתייחסים להתנהגות המאתגרת כאל סימפטום ומחפשים את הסיבה האמיתית שהביאה להתנהגות הילד/ה. אנחנו מטפלים בבעיה מהשורש ולא רק ברמה השטחית. היא מאפשרת להגיע לפתרונות והסכמים שעובדים בדרך של הידברות ודיאלוג, והכי חשוב – היא יוצרת קרבה אמיתית בין ההורים לילדים – שנשמרת לשנים ארוכות.
התוצאה: הרבה פחות ריבים, ויכוחים, צעקות, איומים, מתחים ומאבקי כוח מתישים בבית,
והרבה יותר קרבה, שמחה, שיחות מהלב, אווירה טובה ונעימה בבית, שיתוף פעולה והרבה הבנה (מוזמנים לקרוא כאן למטה עוד על הגישה). בתהליך שאותו עוברים בקורס ׳לפתוח דף חדש עם הילד שקשה לי איתו׳ אנחנו בעצם עוברים עם הילד לגישה הזו – במקום להתמקד בהתנהגויות ולהגיב אליהן ישירות, אנחנו מתמקדים במניעים להתנהגות ובדרך הזו מחזירים את החיבור, ההקשבה ושיתוף הפעולה עם הילד.
ההשתתפות בשיעורי הזום דרך כל מחשב או סמארטפון ובנוחות של ביתכם. באופן הזה אתם יכולים להקדיש רק זמן ללמידה נטו ולחסוך זמן התתארגנות ונסיעות, והוצאות על בייביסיטר וחנייה. ומכיוון שהשיעורים מועברים בזום, ואתם גם מקבלים את ההקלטות שלהם, תוכלו להשתתף בקורס בלי קשר למקום המגורים שלכם ולאילוצים של זמן שקשורים בעבודה וילדים.
בטח, יש לנו קורסים פרונטליים ואנחנו מאד ממליצים להגיע אליהם.
הקורס הבסיסי והחשוב ביותר להתחיל איתו הוא קורס יסודות בתקשורת מקרבת.
כשאתם מצטרפים לקורס יסודות בתקשרת מקרבת אתם מקבלים את הקורס ׳לפתוח דף חדש עם הילד שקשה לי איתו׳ בכחצי מחיר.
אם אתם רוצים ללמוד איתנו בדרך פרונטלית ולשמוע על ההטבה הזו
כתבו לנו ל-055-6868335 או [email protected]
וניתן לכם פרטים על הקורסים הפרונטליים הקרובים.
כן, ואנחנו אפילו ממליצים מאד לבוגרי קורסים אחרים שלנו לעבור אותו, כי הוא משלים חלק שאנחנו לא מלמדים אותו בשום מקום אחר. הקורס הספציפי הזה הוא המקום היחידי שבו אנחנו מטפלים לעומק בחיבור הרגשי עם הילד שקשה לנו איתו – ואם מרגיש לך שזה העניין שלך עם הילד או הילדה שלך, ושלמרות שיש לך ידיעה והבנה של השפה המקרבת, עדיין קשה לך ליצור הבנה, קרבה ושיתוף פעולה איתו – קרוב לוודאי שהקורס הזה הוא החתיכה החסרה כדי שכל מה שלמדת יעבוד לך מעולה (כי ילדים מרגישים אותנו ואת מצב הלב שלנו מולם וכשהם לא מרגישים שם חיבור מלא ופתוח הם לא תמיד מוכנים לקבל את הניסיונות המילוליים שלנו לתקשר ולהתחבר איתם).
בנוסף כל התהליך בקורס הזה הוא אחר שונה לגמרי ממה שלמדת בכל קורס אחר של תקשורת מקרבת. זה תהליך עומק ייחודי שלא נלמד בשום מקום אחר, לא אצלנו ולא במקומות אחרים, והוא לא פחות ממשנה-יחסים. הוא התהליך האהוב ביותר על משתתפי קורסים מתקדמים שלנו שמציינים אותו כרגע שבו השתנו להם מהותית היחסים עם הילד או הילדה שלהם (יש כאלה שמטפלים בקורס במערכת יחסים מול אחות, אמא ועוד ולאו דווקא מול ילד). אנחנו ממליצים לכל אמא ולכל אבא לעבור אותו, ובפרט אם יש עניין רגשי מול אחד הילדים.
אנחנו מבינים ומכירים מקרוב את העומס שיש היום על הורים ובטח בתקופה הזו של חוסר הוודאות שבה קשה להתחייב על מפגשים פרונטליים. ולכן חיפשנו דרך שתאפשר להרבה הורים להתחבר מחדש לילד שקשה להם איתו ולעבור איתו תהליך משמעותי, בנוחות ומבלי שמגבלות של זמן ומרחק גיאוגרפי ובידודים יהוו מגבלה. במשפחות עם שני הורים חשוב לנו שההדרכות שלנו יגיעו לשניהם וזו דרך נוחה לעשות זאת. השיעורים בזום מאפשרים גם לשתף באופן פרטי (ללא הזדהות) בדברים שבמפגש פרונטלי לפעמים מרגישים פחות בנוח לחשוף. הזום בימינו הוא כלי למידה נטול מקום ונטול זמן ולכן רצינו לנצל את היתרונות שלו. אז זה פשוט ונגיש ואת התרגילים בחוברת העבודה אפשר לעשות בכתב יד.
לא:-) תוכלו להשתתף בשיעורים יחד ואחרי השידורים החיים להיכנס לאתר הקורס עם שם משתמש וסיסמה זהים, אפילו ממחשבים שונים ולראות את הקלטות השיעורים. זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת ללמוד את התכנים שבקורס יחד ולבסס עקרונות משותפים להורות שלכם מול הילד שאיתו קשה לכם יותר. לגברים שקוראים את זה – תנו לזה ולנו צ'אנס – אנחנו מלמדים בקורס הזה דרך מעמיקה שעובדת ואנחנו יודעים את זה גם משימוש בה עם הילדים שלנו – אם למרות הניסיונות שלכם הקושי עם הילד ממשיך, ממליצים לכם לנסות איתנו בקורס הזה משהו אחר, שמבוסס על הגישה המקרבת ולא על גישה התנהגותית. אנחנו ממשיכים לראות עם השנים שהדרך המקרבת מביאה לתוצאות חזקות שנשמרות לאורך זמן.
חד משמעית כן. האמא היא 'מרכז העצבים בבית' שדרכו עוברת כל ההתנהלות בבית. המקום שהיא מייצגת עבור הילדים, וגם עבור הילד שקשה לכם איתו יותר, הוא בלתי ניתן לשיעור. היחסים עם אמא בדרך כלל מגדירים את היחסים של הילד עם העולם. אז אין שום דרך להפחית במערכת היחסים של ילד עם אמא שלו (או עם אבא שלו) בלי קשר להורה השני. ולכן אנחנו ממליצים, בפרט בקורס הספציפי הזה, שתעברו את התהליך הזה כי אין תחליף לאיכות היחסים ביניכם לבין הילד שלכם.
וכמובן שהיינו שמחים אם בן/בת הזוג שלך ירצה לעבור את התהליך בעצמו. אבל אם הוא לא רוצה להיות חלק מזה כרגע, אנחנו ממליצים לך להתחיל ומאמינים שכמו בהרבה משפחות, בן-הזוג יראה את השינוי בקשר שלך עם הילד ובהתנהגויות של הילד וככל שיעבור הזמן הוא יושפע מהתהליך בעצמו, ואולי גם יתעניין וירצה ללמוד אותו או חלקים ממנו (אנחנו רואים שזה קורה הרבה ושעדיף להתחיל ולגרום לדברים לקרות במקום לחכות ולחכות ולהיות תלויים במישהו אחר).
ממש לא חייבים, וכמו שכתבנו כאן – המדיום של שיעורי זום מאפשר לכם ללמוד ולקבוע בעצמכם את מידת השיתוף הנוחה לכם כאשר הפרטיות שלכם נשמרת. אתם יכולים להשתתף בשיעורים עם וידאו או בלעדיו, לכתוב לנו במהלך השיעורים בפרטי או לכולם – אתם קובעים כמה לשתף ואת מי ולשמור לחלוטין על הפרטיות שלכם.
בטח שכן:-) כל חומרי הקורס – הקלטות השיעורים, חוברות התרגול והדרכת המבוא – כולם נשמרים לכם לתמיד, ותוכלו לשוב ולעבור את אותו תהליך עם ילדים נוספים שלכם ברגע שיתעורר קושי מתמשך מולם. אנחנו בעצמנו משתמשים בתהליך הזה בכל פעם שאנחנו מזהים קושי מתמשך שמופיע עם אחד הילדים, ורואים בכל פעם מחדש איך הוא מחזיר לנו את החיבור לילד שלנו. למעשה זו הדרך הכי יעילה וקצרה שאנחנו משתמשים בה כהורים כדי לעשות שינוי משמעותי בהתנהגויות של הילדים שלנו שאיתן קשה לנו.
כל הקורסים שלנו בבית להורות מקרבת מתאימים לילדים בכל הגילאים, והקורס הספציפי הזה על אחת כמה וכמה – לעולם לא מאוחר ליצור מחדש את החיבור שאנחנו רוצים עם הילד שאיתו היה לנו קשה לעשות את זה עד עכשיו. את התהליך שאנחנו מעבירים בקורס הזה העברנו למשפחות עם ילדים בכל הגילאים, מקטנים עד מתבגרים ואפילו ילדים שכבר עזבו את הבית, ובמקרים רבים הוא יצר לא פחות ממהפך ביחסים ובתקשורת עם הילד, בלי קשר לגיל שלו (יש כאלה שעושים את התהליך בקורס עם מערכת יחסים עם אח או אחות, אמא או מבוגרים אחרים).
נשמח לענות על כל שאלה שלכם –
ליצירת קשר אפשר למלא את פרטי ההתקשרות שלכם כאן בקישור הזה
או לכתוב אלינו ל- 055-6868335 וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר.
יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
"מאז שהכנסנו את התקשורת המקרבת הביתה אנחנו חווים עילוי בהורות שלנו, כיום רוב הקונפליקטים היומיומיים נפתרים בקלות רבה"
מנחים את הקורס – יעל ארבל ויואב לבנה, היוצרים של הבית להורות מקרבת.
אנחנו מנחים ומלמדים תקשורת מקרבת כבר למעלה מ-15 שנים והיוצרים והמפתחים של גישת הורות מקרבת, המבוססת על תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication) ומנגישה אותה במיוחד להורים ולאתגרים שהם חווים בבית. בתוכניות ובקורסים שלנו השתתפו בשנים האחרונות למעלה מ-6,000 משפחות שלמדו איתנו את הדרך המקרבת ואיך להשתמש בה כדי ליצור עם הילדים בבית הקשבה, הבנה ושיתוף פעולה, בדרך שמפחיתה את מרבית הויכוחים ואת כל מאבקי הכוח בבית ויוצרת במקומם יחד נעים ושמח במשפחה.
"הקורס שינה לי את האווירה בבית, שינה לי את ההתנהלות שלי מול עצמי ומול הילדים. שווה כל שקל, כל דקה, וכל השקעה בשינוי"
10 שבועות של תוכן משנה חיים עם מעטפת נרחבת שנותנת ליווי, יישום, תרגול, השרייה והשראה – להטמעת תקשורת מקרבת במשפחה שלך שיעזרו לך להפחית משמעותית את המריבות, הכעסים והמטענים בבית, להכניס תקשורת טובה, הבנה, קרבה ושיתוף פעולה ולבנות ולחזק את החיבור, הקרבה, האמון והבטחון בזוגיות, בהורות ובמערכת היחסים שלנו עם עצמנו.
אם יש לכם אתגר במשפחה – עם אחד הילדים, או עם כולם או עם בן או בת הזוג, אם אתם מרגישים שהתרחקתם, שיש יותר מדי מריבות וויכוחים בבית, שהלב שלכם סגור לאחד מיקיריכם וזה מבהיל אתכם, אם אתם שחוקים ועייפים מתקשורת מאשימה או אם אתם חיים בויתור מתמשך בתוך מערכת יחסים –
ואתם לא מוכנים להשלים ולחיות עם זה יותר ורוצים לעשות עם זה משהו שבאמת יעזור –
קורס יסודות הוא ממש בשבילכם וייתן לכם את הדרך המלאה לעשות את השינוי הזה בבית –
זהו קורס משנה חיים (המשתתפים/ות שלנו אומרים את זה)
לקבלת כל הפרטים והרשמה לשיחה איתנו על קורס יסודות הקרוב ועל האפשרות להוסיף אליו את הקורס ׳לפתוח דף חדש עם הילד שקשה לי איתו׳ –
לחצו על הכפתור כאן למטה, הכניסו את פרטיכם ונחזור אליכם בהקדם:
יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
"כל כך פשוט, כל כך הגיוני וכל כך עובד, שרק נותר להצטער שלא נחשפתי לכך קודם"
"אין לי מילים לתאר עד כמה זה עוזר לי"
"הקורס שינה לי את כל האווירה בבית, שווה כל שקל, כל דקה, כל השקעה בשינוי"
יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
אנחנו יואב לבנה, גליה לבנה ויעל ארבל, הקמנו יחד את "הבית להורות מקרבת", כדי ללמד הורים אחרים את הדרך המקרבת ואיך להשתמש בה כדי ליצור עם הילדים בבית הקשבה, הבנה ושיתוף פעולה, בדרך שמפחיתה את מרבית הויכוחים ואת כל מאבקי הכח בבית ויוצרת במקומם יחד נעים ושמח במשפחה.
בתוכניות ובקורסים שלנו השתתפו כבר למעלה מ-6,500 משפחות ואנחנו מלאי תודה על כך שאנחנו מלמדים ומלווים הורים בגישה שאנחנו כל כך מאמינים בה ונהנים ממנה בעצמנו – ושעוזרת לכל כך הרבה משפחות, הורים וילדים.
אל הלימוד שלנו בקורסים ובתוכניות שלנו אנחנו מביאים ניסיון של 15 שנים בליווי והדרכת הורים, הרבה כלים וידע משנה חיים, והצלחות של המון משפחות שכבר למדו איתנו ומיישמות באופן יומיומי את הגישה המקרבת.
הלימוד בבית להורות מקרבת מורכב ממיומנויות ומכלים מתקדמים של תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication) שאותה פיתח ד”ר מרשאל רוזנברג – קראו כאן עוד על הגישה:
תקשורת מקרבת היא גישה שמיועדת ליצור הבנה וחיבור בין אנשים וכן בין אדם לעצמו, במטרה ליצור שיתוף פעולה ואווירה של קרבה בתוך מערכות יחסים. מי שיצר את הגישה הוא ד”ר מרשאל רוזנברג, פסיכולוג יהודי-אמריקאי, אשר הושפע מתורת האי-אלימות של מהטמה גנדי ומרטין לותר קינג. בשפת המקור תקשורת מקרבת נקראת – Nonviolent Communication תקשורת לא-אלימה.
אפשר לומר, שתקשורת מקרבת היא מפגש של חיבור מהלב בין אנשים, שמייצר מרחב שבו יש מקום גם למה שחשוב לנו וגם למה שחשוב לאחר. המרחב הזה שנוצר, שבו יש מקום ל’לב’ שלנו ושל אחרים, יוצר קסם בתוך מערכת היחסים, שמשמר אותה לאורך זמן ויוצר בה תחושה של אכפתיות, חמימות, ביחד, שיתוף-פעולה, הקשבה ועזרה הדדית.
הבחירה בסוג תקשורת שכזה יעיל במיוחד במצבים שבהם יש ויכוחים וקונפליקטים בין אנשים, אי-הסכמות וחילוקי-דעות. העוצמה של הגישה היא ביכולת שלה לשמור על תחושת הביחד ועל האמפתיה ההדדית, מבלי לוותר על מה שבאמת חשוב לשני הצדדים. הכלים והמיומנויות של תקשורת מקרבת מאפשרים לנו לנהל דיאלוג שבעזרתו קל להגיע להסכמות ולפתרונות, גם במצבים שנראו לכאורה תקועים או חסרי-מוצא, כאשר הדרך למציאת פתרונות נסללת לרוב מעצמה, כתוצאה מתחושת החיבור, הקרבה וההבנה שנוצרו. התוצאה היא הפחתת הכעסים, המתחים והקצרים בתקשורת, ולטווח הארוך יצירה של תשתית רחבה שיש בה הקשבה, הבנה, קרבה ורצון לשתף פעולה ולעזור אחד לשני.
יש לכם שאלה לפני הצטרפותכם?
לחצו כאן ונחזור אליכם
מעדיפים להירשם בטלפון?
כתבו לנו לכאן: 055-6868335
© כל הזכויות שמורות לבית להורות מקרבת בע״מ