הורים יקרים,
אם אתם מרגישים שההתנהגות של הילד/ה שלכם מוציאה אתכם מדעתכם,
גוררת אתכם להסברים ארוכים והתנהלות מתישה מולו, שלא מזיזה כלום
ורק מייצרת לכם ויכוחים ומריבות, מאלצת אתכם להפעיל סמכות ואיומים,
ומכריחה אתכם להיות נוקשים וכוחניים ואתם לא רוצים לתקשר ככה יותר ולנהל איתם מערכת יחסים בדרך הזאת
ו-או- אם אתם חווים שיחות מתסכלות בזוגיות שהופכות לטענות והאשמות הדדיות
ואתם מרגישים שאתם לא מצליחים להגיע לצד השני ושזה מרחיק ביניכם ומשאיר אתכם בתחושת בדידות ביחסים
אז אם אתם מחפשים דרך לשדרג את התקשורת המשפחתית שלכם,
לחזק את מערכת היחסים הקיימת בדרך של הידברות ודיאלוג –
ההדרכה הזו היא בשבילכם!
1- למה נוצרים לנו ויכוחים, מריבות ומאבקים עם הילדים ועם בן/בת-הזוג –
ומהי תקשורת מרחיקה שבה אנחנו משתמשים בלי שאנחנו מודעים לכך
2-חמשת השלבים ליצירת תקשורת מקרבת במשפחה
ולמעבר להקשבה ושיתוף פעולה בהורות ובזוגיות
3- איך להטמיע את חמשת השלבים בבית
ואיך אפשר לעבור את התהליך המלא במשפחה בקורס יסודות בתקשורת מקרבת
חווים קושי להירשם להדרכה?
שלחו לנו אימייל – [email protected]
~ תקשורת מקרבת לוקחת הרבה פחות זמן ממריבות וויכוחים ~
~ היא אפקטיבית הרבה יותר ויוצרת אווירה נעימה בבית ~
~ היא עובדת בטווחי זמן קצרים ונותנת תוצאות מיידיות ~
~ ומשפיעה גם על שיפור וחיזוק הקשר לטווח הארוך –
בהורות, בזוגיות ובכל מערכת יחסים ~
הי, אנחנו יואב לבנה ויעל ארבל מהבית להורות מקרבת
אם עדיין לא הכרנו, הנה כמה דברים מעניינים עלינו :)
היום אנחנו הורים וכמו כולנו גם אנחנו היינו פעם ילדים.
שנינו היינו ילדים ׳טובים׳ וגדלנו בבתים רגילים, ׳נורמטיביים׳, ויחד עם זה שכלפי חוץ ׳הכל היה בסדר׳ והיינו תלמידים מצטיינים, מקובלים חברתית והמשכנו לקבל הערכה מאחרים בכל מסגרת שאליה הגענו (בית ספר, צבא, עבודה) – יחד עם כל זה, הרגשנו, והיום אנחנו יודעים שכמו רבים מאיתנו ההורים של היום, סוג של בדידות רגשית כזו… שאחרים סביבנו לא באמת יודעים מה קורה איתנו באמת מבפנים.
החוויה הזו של בדידות רגשית הביאה כל אחד מאיתנו בנפרד לסוג של משבר גדול בחיים שלנו, שלאחריו הבנו שחשוב להתייחס לחוויה הפנימית של ילד, לא פחות (ואפילו יותר) מאשר להתנהגות שלו (שהיום אנחנו יודעים שהיא מעידה על מה שקורה לו בעולם הפנימי שלו)
כשפגשנו את תקשורת מקרבת (כל אחד לחוד) החיים שלנו השתנו. הבנו שיש דרך לדבר גם את מה שקורה לנו בפנים, את מה שמרגישים ורוצים, בדרך שתגיע ללב של אנשים אחרים וגם להקשיב ללב שלהם ולנהל בדרך הזאת מערכת יחסים קרובה ועמוקה גם במקרים שלא מסכימים על דברים. והפכנו למנחים בגישה.
לפני 7 שנים הקמנו יחד את "הבית להורות מקרבת", כדי ללמד הורים אחרים את הדרך המקרבת שמאפשרת לילדים לגדול אחרת מאיך שאנחנו גדלנו ומאפשרת להורים ליצור בבית עם הילדים הקשבה ושיתוף פעולה מבלי להשתמש בכוח, בדרך שמפחיתה את מרבית הויכוחים ואת כל מאבקי הכוח בבית ומאפשרת לכולם בבית להרגיש שרואים ומבינים אותם. אפשר להגיד שזה סוג של תיקון כזה לעבר שלנו כילדים :)
הבית להורות מקרבת הוא כיום הגוף הגדול בארץ ללימודי תקשורת מקרבת, במיוחד להורים (אבל לא רק), עם למעלה מ-6,500 משפחות שלמדו איתנו ואנחנו מלאי תודה על כך שתקשורת מקרבת נכנסת לעוד ועוד בתים, ומחברת בין הורים לילדים, שחיים בבית המון באופן יומיומי את הגישה המקרבת.
אל הלימוד שלנו בקורסים ובתוכניות שלנו אנחנו מביאים ניסיון של 15 שנים בהנחיית תקשורת מקרבת והדרכת הורים, הרבה כלים וידע משני חיים, שעוזרים לחיות בבית ללא ויכוחים, מאבקי-כוח ומריבות ובמקומם לבנות יחסים שמושתתים על הקשבה, הבנה ושיתוף פעולה ויחד נעים ושמח במשפחה. אנחנו (יואב וגליה) הורים לנוגה (14), נבו (11) ואוהדי (9), ואני (יעל) אמא לענבל (11).
הלימוד בבית להורות מקרבת מורכב ממיומנויות ומכלים מתקדמים של תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication) שאותה פיתח ד”ר מרשאל רוזנברג – קראו כאן למטה עוד על הגישה
תקשורת מקרבת היא גישה מעשית שמיועדת ליצור הבנה וחיבור בין אנשים, במטרה ליצור שיתוף פעולה ואווירה של קרבה בתוך מערכות יחסים. מי שיצר את הגישה הוא ד”ר מרשאל רוזנברג, פסיכולוג יהודי-אמריקאי, אשר הושפע מתורת האי-אלימות של מהטמה גנדי ומרטין לותר קינג. בשפת המקור תקשורת מקרבת נקראת – Nonviolent Communication תקשורת לא-אלימה.
אפשר לומר, שתקשורת מקרבת היא מפגש של חיבור מהלב בין אנשים, שמייצר מרחב שבו יש מקום גם למה שחשוב לנו וגם למה שחשוב לאחר. המרחב הזה שנוצר, שבו יש מקום ל’לב’ שלנו ושל אחרים, יוצר קסם בתוך מערכת היחסים, שמשמר אותה לאורך זמן ויוצר בה תחושה של אכפתיות, חמימות, ביחד, שיתוף-פעולה, הקשבה ועזרה הדדית.
הבחירה בסוג תקשורת שכזה יעיל במיוחד במצבים שבהם יש ויכוחים וקונפליקטים בין אנשים, אי-הסכמות וחילוקי-דעות, ומכיוון שהגישה מתמקדת בחוויה הפנימית שנמצאת מתחת להתנהגות החיצונית, היא יעילה מאד בשינוי של התנהגויות מאתגרות שחוזרות על עצמן במקומות שהשיטות ההתנהגותיות הישנות לא מצליחות בו. העוצמה של הגישה היא ביכולת שלה מצד אחד למצוא יחד פתרונות ולאמץ התנהגויות חדשות שממלאות צרכים עמוקים לכולם מבלי לוותר על מה שבאמת חשוב לשני הצדדים, ולצד זה לשמור על תחושת היחד והחיבור, ולהצליח לעשות את זה גם במצבים שנראו לכאורה תקועים או חסרי-מוצא, כאשר הדרך למציאת פתרונות נסללת לרוב מעצמה, כתוצאה מתחושת החיבור, הקרבה וההבנה שנוצרו. התוצאה היא הפחתת הכעסים, המתחים והקצרים בתקשורת, ולטווח הארוך יצירה של תשתית רחבה שיש בה הקשבה, הבנה, קרבה ורצון לשתף פעולה ולעזור אחד לשני.
לעוד פרטים על הורות מקרבת היכנסו לאתר:
www.feelfamily.co.il
לשאלות ובירורים כתבו לנו:
[email protected]