עייפים מויכוחים ומאבקים עם הילדים?
מוצאים את עצמכם נגררים למאבקים ומריבות איתם
ומרגישים שזה רק יוצר ריחוק בבית,
שוחק את הסמכות ההורית שלכם
ומשאיר אתכם עם אשמה, מועקה ותסכול שזה גם לא עובד?
הורים יקרים,
כבר חודשים מאז ה-7.10 שאנחנו ההורים מאוד מתוחים ודואגים ועייפים, ומתמודדים עם הרבה מאוד לחצים אישיים, משפחתיים, כלכליים וחברתיים. ורוב הבתים בישראל הפכו לסיר לחץ מאוד מתוח ואינטנסיבי עם הילדים.
אם גם לכם זה קורה – אתם לא לבד!
רוב ההורים מרגישים כמוכם:
ואחר-כך אתם מצטערים שכעסתם ומאשימים את עצמכם.
והלופ הזה חוזר על עצמו ואתם מתעייפים, נשחקים ומרגישים שהריחוק מילד (או ילדה) שלכם גדל.
אז מה עושים?
מבינים שאם הדרך הרגילה של לבקש, להסביר, להרים את הקול, לכעוס, לאיים ולהעניש לא עובדת – אז אין טעם להמשיך איתה עוד (כי היא רק תלך ותרחיק בינינו לבין הילדים).
ומבינים שהקושי שיש בבית הוא הזדמנות לעבור לדרך אחרת במשפחה. דרך שמוציאה לגמרי ויכוחים, מאבקים ומריבות מהבית ושלא צריך בה לכעוס, לספור, לצעוק, לאיים ולהעניש. דרך שיוצרת הקשבה ושיתוף פעולה עם הילדים ואוירה טובה ורגיעה בבית. יש דרך כזו וכל הורה יכול לעבור אליה בזמן יחסית קצר.
קורס להורים שרוצים לעבור להקשבה ושיתוף פעולה בבית בדרך מקרבת
בלימוד נוח באפליקציה בנייד
עם תומכת מהצוות שלנו לכל משתתפת ומענה אישי לכל שאלה על בסיס יומיומי
ומפגשים בשידור חי עם יעל ויואב לתמיכה ומענה לאתגרים אישיים בבית
שלושה חודשים של ליווי יומיומי של הצוות המקצועי שלנו
וגם אתם תעברו לדרך המקרבת במשפחה שלכם
נלמד מה מייצר ומחריף ויכוחים, התעקשויות ומאבקים עם הילדים – וממה כדאי להימנע כדי לא ליצור הסלמה של המריבות והריחוק. בסוף השיעור הזה תדעו מה מייצר ויכוחים ומאבקים עם ילדים ותוכלו להימנע מזה ולחסוך לעצמכם חלק גדול מהמריבות בבית.
לכל התנהגות של ילד יש סיבה (אם אנחנו מבינים אותה ואם לא). ועד שלא נבין את הסיבה להתנהגות, לא רק שלא נצליח לשנות אותה, אלא שנאלץ להיגרר לויכוחים, מאבקים ומריבות בבית. ולכן בשיעור הזה נלמד איך לזהות את הסיבה להתנהגות המאתגרת של הילד/ה, ואיך לתת לה מענה מדויק שיביא להפחתה של ההתנהגות ואף היעלמות שלה. בסוף השיעור הזה תדעו במה לטפל כדי להביא לשינוי בהתנהגות המאתגרת של הילד שלכם.
אחד הכאבים הכי גדולים של הורים זה לראות שיוצאות מאיתנו תגובות אוטומטיות של כעס ועצבים – למרות שאמרנו לעצמנו שלא נכעס ולא נצעק, ובכל זאת זה קורה.
בשיעור הזה נלמד איך לבנות לעצמנו נוכחות הורית חזקה ויציבה, שמאפשר לנו לבחור את התגובות שלנו ולהיות בנוכחות קשובה, סבלנית ומכילה לילדים, כדי שנוכל לטפל באתגרים בבית ממקום של רוגע וחיבור עצמי.
נלמד איך להקשיב באמפתיה התקשורת מקרבת – אחת ממיומנויות התקשורת הכי חשובות שיש – שמפסיקה ויכוחים בכמה משפטים, ממוססת התעקשויות, מייצרת רגיעה בזמן אמת, עוזרת לנו להגיע ללב של הילד שלנו ולפתוח אותו להקשבה ושיתוף פעולה איתנו. בסוף השיעור הזה תהיה לכם דרך לעזור לילד שלכם שנמצא במצוקה, להגיע ללב שלו ולהביא אותו לשתף אתכם במה שעובר עליו, להקל על הילדים שלכם כשהם נכנסים למצבים רגשיים של פחד, בהלה, מתח, מצוקה, חוסר אונים ולא יודעים איך להתמודד עם הרגשות האלו. בסוף השיעור הזה תהיה לכם דרך לעצור כמעט כל ויכוח והתעקשות בכמה משפטים ולהפחית 90% מהמריבות בבית (ואנחנו עומדים מאחורי ההבטחה הזו).
אחד התסכולים הכי גדולים של הורים הוא התחושה שמדברים לילדים – והם לא מקשיבים, מתעלמים ושלא אכפת להם. בשיעור הזה נלמד איך להגיד את מה שחשוב לנו ההורים בדרך שתגיע ללב של הילדים ותעורר בהם רצון להקשיב לנו, לשתף אותנו, להתחשב בנו, לעזור ולשתף איתנו פעולה. בסוף השיעור הזה תהיה לכם דרך לדבר לילדים ולקבל מהם הרבה יותר התייחסות לבקשות שלכם, ודרך לקרב אליכם את הילדים ושיהיה להם אכפת מכם (וזו דרך שגם תחזק מאד את הסמכות ההורית שלכם).
נלמד לנהל מצבים מאתגרים שבהם הילדים ואנחנו רוצים דברים שונים, באמצעות הידברות ודיאלוג שמביאים להבנה והסכמה, ואיך ליצור פתרונות ביחד עם הילדים, שכולם מסכימים עליהם ורוצים לשמור ולכבד אותם, כולל הילדים, מבלי שנצטרך להזכיר להם ולנדנד שיבצעו את החלק שלהם בהסכם.
בשיעור הזה תקבלו הדגמות מפורטות של דיאלוגים על מקלחות, מסכים, ממתקים, התארגנות בבוקר ובערב, שיעורי בית, סידור חדר, ילד שמרביץ ומקלל ועוד – תקבלו ממש תסריטי שיחה מפורטים שיראו לכם איך להגיע עם ילדים להסכמה בנושאים האלה וברבים אחרים (ותוכלו להשתמש בהם כדי להגיע להסכמה עם הילדים שלכם).
נלמד מה לעשות ואיך להגיב בזמן אמת ובדרך מקרבת כשילד/ה חוצה קו אדום – כשהוא משתמש בכוח, זורק דברים, בועט, מקלל, מרביץ, עושה דברים שמסכנים אותו ועוד – כדי להביא את הילד להירגע ולהקשיב וללמוד התנהגות אחרת.
בשיעור הזה גם נלמד איך ללמד את הילדים לרכוש מיומנויות והתנהגויות שחשוב לנו ללמד אותם (לדבר במקום להשתמש בכוח, להתמיד, לראות ולהיות רגישים לאחרים סביבם, לקחת אחריות על משימות, להגיע להסכמה באמצעות דיאלוג ועוד). בסוף השיעור הזה תהיה לכם דרך להפחית מראש את מרבית הקושי בבית כי ככל שלילדים יהיו את המיומנויות האלה ועוד הרבה מהקשיים לא יתעוררו מלכתחילה.
הנה מה שאתם מקבלים בתכנית:
עלות רגילה – 2,450 ₪
בהקשבה למצב וכדי לאפשר לכל משפחה שרוצה לעבור לדרך המקרבת
מצטרפים עכשיו ועוברים למקרבת בבית:
בהצטרפות עד יום ראשון 4.8.2024
199 ₪ X חמישה תשלומים =
995 ₪ בלבד
במידה והלמידה שלך תהיה רצינית ומעמיקה, בתוך פרק זמן יחסית קצר (לרוב של כמה שבועות ואפילו קודם) תהיה לכם הפחתה של כ-80-90% מהויכוחים והמריבות בבית, ושל כל מאבקי-הכוח עם הילדים. האוירה בבית תהיה נעימה יותר, יהיה לכם יותר זמן לשחק וליהנות יחד ובמצבים שבהם את והילדים תרצו דברים שונים תדעו איך לדבר איתם ולהגיע במרבית המקרים להבנה, לחיבור ביניכם ולשיתוף פעולה מתוך רצון ואכפתיות הדדית. כמות הפעמים שתשתמשו בכוח, באיומים ובעונשים תפחת משמעותית ובחלק גדול של המקרים ייעלמו לחלוטין איומים ועונשים, פשוט לא תצטרכו אותם יותר.
אנחנו אומרים את זה בביטחון כי אנחנו מלמדים אלפי משפחות ואנחנו יודעים שהדרך המקרבת עובדת מעולה – הכל תלוי בלמידה שלכם – תלמדו בקורס ביסודיות את כל הצעדים – אתם תחוו שינוי גדול בבית כבר מתחילת הלמידה.
שאלות זה מצויין, ככה אנחנו יודעים שאתם בעניינים ונמצאים בלמידה פעילה, ובדיוק בשביל זה יצרנו את התוכנית הזו שבה אתם יכולים לקבל מאיתנו מענה מקצועי לכל שאלה ואתגר בבית שלכם. יש לכם בתוכנית הזו את הדרכות הזום איתנו (יעל ויואב) שבה נעזור לכם באופן אישי ליישם את מה שתלמדו בבית שלכם ונדריך אתכם באתגרים האישיים בבית שלכם. בנוסף יש לכם אפשרות להיעזר בתומך/ת שהיא מלוות הורים, ולקבל תמיכה והדרכה אישית דרכה, כך שאתם מכוסים מכל הכיוונים :)
ואם עדיין תישארו עם שאלה שלא ענינו עליה – אתם תמיד יכולים לכתוב לנו ונענה לכם בפרטי – מרגע שאתם מצטרפים אנחנו דואגים שתצליחו ליישם את מה שאתם לומדים עם הילדים שלכם.
מרבית גישות ההורות מנסות לטפל בהתנהגויות מאתגרות באמצעות ניסיון לשנות את ההתנהגות עצמה, באמצעות כעס, התניות, הפעלת כוח וסנקציות. המחיר של הגישה הזאת הוא ריחוק בין ההורים לילדים, שחיקה של הסמכות, עייפות של ההורים, ומאבקי-כוח יומיומיים בבית.
כדי להימנע מכל אלה חלק מההורים נוקטים בדרך הגמישה-מתירנית, שבה ההורה מוותר לילד המון פעמים, 'מחליק' על ההתנהגות המאתגרת שלו, רך איתו, בא לקראתו ומשתדל לספק אלו את כל מה שהוא רוצה… וגם לגישה הזו יש מחיר – הילד עשוי לפתח גישה של ״מגיע לי״, הוא מתקשה להתחשב באנשים אחרים, קשה לו לקבל חוקים וכללים בבית ובמסגרות וקשה מאוד לחיות לצידו.
גישת תקשורת מקרבת היא שונה. זוהי גישה אפקטיבית במיוחד ושונה לחלוטין משתי הגישות האחרות. אנחנו קוראים לה "הורות מקרבת״ – והיא למעשה גישת תקשורת מקרבת שמותאמת במיוחד לקשר שבין הורים וילדים. במקור היא נקראת Nonviolent Communication והיא נוצרה על-ידי דר׳ מרשאל רוזנברג, תלמידו האישי של דר׳ קארל רוג׳רס, שנחשב לאבי הפסיכולוגיה ההומניסטית.
בתקשורת מקרבת – מתייחסים להתנהגות המאתגרת כאל סימפטום ומחפשים את הסיבה האמיתית שהביאה להתנהגות הילד/ה. אנחנו מטפלים בבעיה מהשורש ולא רק ברמה השטחית. היא מאפשרת להגיע לפתרונות והסכמים שעובדים בדרך של הידברות ודיאלוג, והכי חשוב – היא יוצרת קרבה אמיתית בין ההורים לילדים – שנשמרת לשנים ארוכות.
ומכיוון שבגישה של תקשורת מקרבת מטפלים בסיבה להתנהגות רואים את התוצאות מהר:
הרבה פחות ריבים, ויכוחים, צעקות, איומים, מתחים ומאבקי כוח מתישים בבית,
והרבה יותר קרבה, שמחה, שיחות מהלב, אווירה טובה ונעימה בבית, שיתוף פעולה והרבה הבנה (מוזמנים לקרוא כאן למטה עוד על הגישה).
לא תצטרכו לשלם כפול:-) שניכם יכולים ללמוד בשיעורים יחד אפילו ממחשבים שונים עם שם משתמש וסיסמה זהים, ולתרגל באתר המשתתפים המונחה. זו יכולה להיות הזדמנות מצוינת ללמוד את התכנים שבקורס יחד ולבסס עקרונות משותפים להורות שלכם מול הילדים. לגברים שקוראים את זה – תנו לזה ולנו צ'אנס – אנחנו מלמדים בקורס הזה דרך מעשית שעובדת מעולה ואנחנו יודעים את זה גם משימוש בה עם הילדים שלנו וגם מליווי של אלפי משפחות. כמו שסיכם את זה עמיר לוז שלמד איתנו את הדרך המקרבת ועבר אליה בבית עם הילדים: ״כל כך פשוט, כל כך הגיוני וכל כך עובד, שרק נותר להצטער שלא נחשפתי לכך קודם״ (ראו כאן למטה את כל מה שהוא מספר).
חד משמעית כן. האמא היא 'מרכז העצבים בבית' שדרכו עוברת כל ההתנהלות בבית. המקום שהיא מייצגת עבור הילדים הוא בלתי ניתן לשיעור.
היחסים עם אמא בדרך כלל מגדירים את היחסים של הילד עם העולם. אז אין שום דרך להפחית במערכת היחסים של ילד עם אמא שלו (או עם אבא שלו) בלי קשר להורה השני. ולכן אנחנו ממליצים שתעברו את התהליך הזה כי אין תחליף לאיכות היחסים ביניכם לבין הילדים שלכם.
וכמובן שהיינו שמחים אם בן/בת הזוג שלך ירצה לעבור את התהליך בעצמו. אבל אם הוא לא רוצה להיות חלק מזה כרגע, אנחנו ממליצים לך להתחיל ומאמינים שכמו בהרבה משפחות, בן-הזוג יראה את השינוי בקשר שלך עם הילד ובהתנהגויות של הילד וככל שיעבור הזמן הוא יושפע מהתהליך בעצמו, יתחיל להסתכל כמוכם על המניעים להתנהגות ולא רק על ההתנהגות עצמה ואתם תראו שהוא גם מתחיל לאמץ משפטים של תקשורת מקרבת שהוא יישמע מכם – הוא פשוט ייראה שזה עובד ויתחיל להשתמש בגישה המקרבת בעצמו (אנחנו שומעים מהרבה משתתפים שזה קורה). מכל הסיבות האלה, עדיף להתחיל ולגרום לדברים לקרות אחרת בבית במקום לחכות ולחכות ולהיות תלויים במישהו אחר ולהמשיך במריבות ומאבקים עם הילדים.
באותם כלים, אגב, שנלמדים בקורס, תוכלו להשתמש גם בשיחות בזוגיות שלכם כדי להגיע בהן להבנה, לקרבה ולשיתוף פעולה ביניכם.
מרגע שאתם מצטרפים נפתח לכם בכל שבוע שיעור אחד לצפיה או האזנה באתר הקורס. הגישה לשיעורים נשארת לכם לתמיד ואתם יכולים לצפות בהם בזמן שנוח לכם ובקצב שמתאים לכם. יחד עם זאת, מכיוון שיש תרגול מונחה בכל שבוע בפורום המשתתפים במיומנויות של אותו שיעור, אנחנו ממליצים כן לראות את השיעור בשבוע שבו הוא נפתח (בכל זמן שנוח לכם) ולתרגל איתנו כדי שנעזור לכם ליישם הכל עם הילדים שלכם.
הכלים והמיומנויות של תקשורת מקרבת מתאימים לכל מערכת יחסים ואפשר ליישם את מה שתלמדו בקורס הזה עם ילדים בכל גיל. ויחד עם זה מרבית הדוגמאות בקורס הזה יהיו של הורות לילדים בגילאים 0-15. אם הילדים שלכם גדולים יותר ואתם מתלבטים ורוצים לדעת האם הקורס בשבילכם, כתבו לנו ל[email protected] ונחזור אליכם, נדבר אתכם ונמליץ לכם על הקורס הזה או על דרך למידה אחרת שתתאים לגיל הילד שלכם.
כל שיעורי הקורס, חוברת התרגול ויתר התכנים – הגישה אליהם נשמרת לכם לתמיד.
האפליקציה והליווי מסתיימים לאחר 3 חודשים.
יחד עם זאת – אם תרצו לחזור על הקורס המונחה מחדש, תוכלו לעשות זאת שוב בתוך שנה מהתאריך שבו נרשמתם. כך שתוכלו לחזור על הקורס מחדש עם הדרכה וליווי של הצוות שלנו.
זה אומר שיש לכם את הידע והליווי שלנו לשנים קדימה וזה יעזור לכם לשמור על מקרבת במשפחה שלכם לטווח הארוך.
הקורס הספציפי הזה הוא הדרך הכי קצרה ויעילה שאנחנו מכירים בעולם כדי לעבור בבית מויכוחים, מריבות ומאבקים להקשבה ושיתוף פעולה עם ילדים בכל גיל. הקורס בנוי כך שהוא נותן לכם את הפרקטיקה וממש את המילים והמשפטים לדבר עם הילדים במצבים מאתגרים – הכל מעשי, פרקטי והכי חשוב – עובד.
אתם יכולים ללמוד את התכנים בפורמט שנוח לכם – בצפייה, בהאזנה בזמן שאתם עושים מטלות בבית או כשאתם בנסיעות, ולהעזר בנו בזמן שנוח לכם. במובן הזה, ללמוד את הקורס זו הדרך הכי מתאימה להורים עסוקים. ואם מדברים על עומס, ברור לנו שהשקעת הזמן של הורים בכמה שעות לימוד בקורס הזה, תחסוך הרבה-הרבה יותר זמן שהולך היום על מריבות, ויכוחים ומאבקים עם הילדים.
נשמח לענות על כל שאלה שלכם –
ליצירת קשר אפשר למלא את פרטי ההתקשרות שלכם כאן בקישור הזה
או לכתוב אלינו ל- 055-6868335 וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר.
נעים להכיר!
אנחנו יעל ארבל ויואב לבנה – מנחים בכירים ומטפלים מנוסים בתקשורת מקרבת עם 16-18 שנות ניסיון. אנחנו עובדים שנים רבות עם אנשים, עם ארגונים ועם קהלים רבים ומגוונים כמנחים ומטפלים בתקשורת מקרבת.
לפני 9 שנים (ב-2015) חברנו ביחד לשיתוף פעולה לעזרת הורים ופתחנו תוכנית משותפת שקראנו לה "הבית להורות מקרבת". האמת היא, שגם אנחנו לא צפינו את גודל ההצלחה שנוצרה ואת הצמא של הורים לגישה שנותנת להם פתרון אמיתי ליצירת קרבה עם הילדים, בלי לוותר על מה שחשוב להם, וגם מבלי להשתמש בכלים שלא עושים להם טוב כמו – לצעוק, לאיים, להעניש, ואחר- כך להצטער ולהרגיש אשמה.
מאז, הפכנו לשותפים באופן רשמי, וזו השנה התשיעית שבה אנחנו מלמדים בבית להורות מקרבת הורים, שמחפשים לעשות שינוי גדול ביחסים ובהתנהלות עם הילדים בבית. אנחנו עובדים עם גישה שנקראת – תקשורת מקרבת של דר׳ מרשאל רוזנברג, (Nonviolent Communication), ועם טכניקות וכלים שפיתחנו בעצמנו ברוח הגישה המקרבת.
יעל ארבל, מנחה בתקשורת מקרבת מזה 18 שנים.
מוסמכת מטעם הארגון הבינלאומי לתקשורת לא-אלימה The Center for Nonviolent Communication. של דר׳ מרשאל רוזנברג, מייסד הגישה.
פגשתי את תקשורת מקרבת בגיל 35, לאחר שנים רבות שמבחוץ הייתי מוצלחת, מצטיינת ומוערכת בכל התחומים, ולצד זה, בצד האפל שבתוכי סבלתי מדיכאון וחרדות, ומתופעות כמו ניתוק מעצמי, ריצוי, ויתור עצמי, קושי להבין מה חשוב לי, אילמות וקושי לבטא את עצמי, רגשות אשמה ובדידות רגשית. לא ידעתי להגדיר את התופעות האלו כדפוסי-תקשורת, ובטח שלא הבנתי איך הם התפתחו. רק כשלמדתי לעומק את הגישה הלא-אלימה (מקרבת), הדברים התחילו להתחבר בתוכי והבנתי שהמקור להרבה מההשלכות על החיים הבוגרים שלי (ושל כולנו), קשורות לילדות ולהעברות בין-דוריות (בלי שיפוט, גם ההורים והסבים שלנו לא ידעו אחרת).
אל ההורות שלי הגעתי לאחר שש שנים שבהן למדתי ולימדתי תקשורת מקרבת. כשהפכתי לאמא, בגיל 41, כמעט איבדתי את החיים שלי. וכשיצאתי מכלל סכנה, בהכרת תודה גדולה על החיים שניתנו לי במתנה, הבטחתי לעצמי להיות האמא הכי טובה שאני יכולה לילדה שלי ולגדל אותה אחרת מאיך שאני גדלתי. היום אני אמא לענבל בת 13, שגדלה מגיל אפס עם תקשורת מקרבת ואני בהכרת תודה עצומה שיש לי הזכות לתת לה כלים רגשיים, חברתיים ותקשורתיים שלי לא היו בגיל שלה וגם הרבה לאחר מכן.
אני אשמח לעזור גם לכם להכניס את תקשורת מקרבת אליכם הביתה, לחוות ריפוי עמוק בכאבי הילדות שלכם, לתת לילדים שלכם מתנה לכל החיים, ולהפוך את ההורות והמשפחה שלכם למקור הכוח וההשראה שלכם כל יום.
יואב לבנה, מנחה בתקשורת מקרבת מזה 16 שנים.
תקשורת מקרבת בשבילי היא כל מה שלא היה לי כשאני הייתי ילד…
גדלתי בקיבוץ בלינה משותפת, הייתי ילד מקובל חברתית ותלמיד טוב, כלפי חוץ היה נראה שהכל איתי בסדר :)
אבל בפנים היה סיפור אחר. הייתי בודד מאד רגשית, מעולם לא דיברתי עם מישהו על מה שאני מרגיש ומה שעובר עליי, ויחד עם זה ׳בחוץ׳ המשכתי להצטיין ולעבוד קשה כדי שיעריכו אותי, כי זה מה שהתרגלתי לחשוב עליו כאהבה (היום אני יודע שבלבלתי בין שני הדברים).
בגיל 28 הגעתי למשבר הכי גדול בחיים שלי, שכבר לא יכולתי להכיל את הפער בין הבדידות הפנימית שחייתי בתוכה לבין מה שהצגתי כלפי חוץ, ומתוך המשבר הזה, ברגע הכי קשה של החיים שלי, התחלתי לדבר לאט לאט את מה שקורה לי בפנים, את הרגשות שלי, את הצרכים העמוקים שלי.
קצת אחרי תחילת השינוי הזה פגשתי בתקשורת מקרבת, ואמרתי לעצמי אחרי המפגש הראשון עם הגישה – איפה היה הדבר הזה כל החיים שלי? ולמה, למה, למה נתנו לי לגדול בבדידות רגשית כל כך גדולה כשיש גישה שבאמצעותה היה אפשר לדבר גם עם העולם הפנימי שלי?
ואז החלטתי, שאני אעשה כל מה שאני יכול כדי שילדים לא יגדלו ככה כמו שאני גדלתי. שילדים לא יגדלו עשרות שנים בבדידות פנימית בתוכם. שילדים יוכלו לדבר את הרגשות ואת מה שמתחולל אצלם בפנים, אם הם מאד רגישים כמוני, או אם הם פשוט ילדים שהמון דברים קורים להם בפנים כל הזמן.
וידעתי שאעשה כל מה שאני יכול כדי לעזור להורים לא להשתמש בכוח כלפי ילדים, כי אני יודע מהניסיון האישי שלי כמה שימוש בכוח קיבע אצלי דפוסים של ריצוי, פחד, חרדה, פיצול בין מה שקורה לי בפנים למה שאני מראה החוצה, פחד מלטעות, פחד מלהתנסות, קושי לדבר את עצמי במצבים מאתגרים… ויש עוד:) זה רק חלק מהדפוסים שאני מלמד את עצמי לצאת מהם כבר שנים, ומכיוון שאני יודע כמה זה קשה לצאת מדפוסים כאלה, אני בהכרת תודה מכל הורה וילד שעוברים בעזרה שלי ושלנו לתקשורת מקרבת בבית. במילים אחרות, תקשורת מקרבת בשבילי היא תיקון של החיים שלי כילד, ואין מאושר ממני להעביר אותה לעוד ועוד בתים, הורים וילדים (ומזמין אותך שקורא.ת את זה להיעזר בנו כדי להכניס תקשורת מקרבת למשפחה שלך).