לוגו הבית 2022

לטפל במקום אחד
שייעשה לך שינוי עצום ביחסים עם עצמך, עם הילדים, בן/בת הזוג וכל מערכת יחסים שחשובה לך

כמה שנים אנחנו יכולות להסתובב בתוך הלופ הזה?

מוצאת את עצמך מתעצבנת וכועסת בבית הרבה יותר ממה שאת רוצה,
מרגישה אשמה ואז כועסת ויורדת על עצמך שאיזה מן אמא אני,
אומרת לעצמך שזה לא יקרה יותר, משתדלת לא לכעוס,
אבל אז זה מתפרץ החוצה בלי שליטה ושוב את מתבאסת על עצמך.

למה זה קורה למרות שאנחנו מבטיחות לעצמנו שלא נעשה את זה?

ובזוגיות שלך את מרגישה בדידות וריחוק.
כמה שאת מנסה ההרגשה היא שבן/בת הזוג לא באמת מבין אותך.
עם כמה שאת מנסה להגיד את מה שיושב לך בלב,
איכשהו הוא תמיד שומע בזה משהו אחר ועובר להגיד לך במה את לא בסדר.
והבדידות הפנימית הזו הולכת וגדלה ואיתה הכאב מהמחשבה שאחרים סביבך לא באמת מקשיבים לך,
ואולי אפילו לא אכפת להם ממה שיש לך בלב. 

למה למרות ניסיונות של שנים, תחושת הבדידות הזאת לא עוזבת
ואני ממשיכה להרגיש שלא רואים ומבינים אותי?

ויש גם את מערכת היחסים עם עצמך. שם… טוב שם השיחה הפנימית יכולה כבר להיות ממש קשה. שם את אומרת לעצמך שאת מסובכת ומורכבת מדי ורגישה מדי, ולא מספיק… ולא מספיק… ובטח שלא כמו אחרות שהן כבר מזמן מה שאת עדיין לא. ושם בשיחה הפנימית יש שיפוטים על עצמך חדים וכואבים שמורידים ומחלישים אותך ולא מאפשרים לך להרים את הראש ולצבור איזה מומנטום שייתן לך כוחות לעשות את מה שאת רוצה במשפחה ובחיים שלך.

למה השיחה הפנימית הקשה הזו ממשיכה – ואין לנו יכולת להפסיק אותה
למרות שברור לנו שהיא רק פוגעת ומחלישה אותנו?

הי יקרה, כאן יואב ויעל מהבית להורות מקרבת.
אחרי מאות נשים שליווינו בחמש עשרה השנים האחרונות יותר ויותר התבהר לנו שיש סיבה שבגללה אנחנו ממשיכות וממשיכות להסתובב בלופ הזה הפנימי והחיצוני.
הסיבה שמשאירה אותנו בתוך הלופ הזה מסתתרת עמוק מתחת לשכבות על שכבות שבנינו בתוכנו והיא זו שמביאה אותנו להתכווץ ולהתאבן במצבים של קושי בחיים שלנו, היא זו שמביאה אותנו להתפרץ ולכעוס ולהרגיש אשמה, היא זו שמביאה אותנו לאילמות ולקושי לדבר את עצמנו במלואנו, היא זו שלא מאפשרת לנו לשים גבולות פנימיים ולשמור על עצמנו, היא זו שמונעת מאיתנו ליצור יחסי חיבור וקרבה במשפחה שלנו, והיא גם זו שלא מאפשרת לנו לממש את היכולות שלנו ולהשמיע את הקול שלנו בעולם. 

זה נראה שלכל הקשיים האלה יש הרבה סיבות – אבל האמת היא שיש להם שורש אחד. דבר אחד פנימי שנמצא עמוק בתוכנו ומפעיל אותנו מבפנים ולא מאפשר לנו לצאת מהלופ הזה. הדבר הזה הוא הילדה הפנימית.

מה זה הילדה הפנימית?

אותו חלק בתוכנו שהרגיש וחווה הרבה דברים כשהיינו ילדים, שחלקם היו לנו קשים וכואבים, ושלמרות שדאגנו לשמור אותו עמוק עמוק בתוכנו כדי שלא יפריע לנו – הוא כובל אותנו, מגביל אותנו, מביא אותנו להעלב ולהיפגע, להגיב בתוקפנות, להאלם ולא לדבר במצבי עימות, לוותר על עצמנו. החלק הזה מפעיל אותנו ולא מאפשר לנו לחיות עם עצמנו ובמשפחה שלנו כמו שאנחנו באמת רוצים.

אחרי שנים שבהן ליווינו המון הורים ובמיוחד נשים, הבנו שבהרבה מקרים קשה, ולפעמים אפילו בלתי אפשרי, לעשות שינוי אמיתי בהורות ובזוגיות שלנו, ביכולת שלנו לבטא את עצמנו במלאות ולממש את עצמנו – בלי לגשת למקום הזה ולטפל בו. שזה כמו שורש עיקש שנאחז עמוק בתוכנו ושממשיך להביא אותנו למצבים שבהם אנחנו מרגישים המון בדידות וכאב.

מה קורה ברגע שאנחנו ניגשים לשורשים העמוקים האלה ומטפלים במקום הזה של הילדה הפנימית?

כשאנחנו התחלנו לטפל במקום הזה של ילד/ה פנימי/ת החיים שלנו השתנו. תחושת הבדידות העמוקה שסחבנו שנים בתוכנו הפכה לחיבור עם עצמנו ועם אחרים. תחושות של פחד, חרדה, דיכאון וחוסר ביטחון שניהלו אותנו ולא איפשרו לנו להיות בחיבור ובלב פתוח בתוך מערכות יחסים, פחתו משמעותית עד שכמעט נעלמו, והחליפו אותן תחושות של חיבור, ביטחון, שקט פנימי, חיוניות ואנרגטיות פיזית ורגשית, עם הרבה יותר ביטוי של עצמנו, תחושת יחד בהורות ובזוגיות, והרבה יותר סיפוק ומשמעות בעשייה שלנו. אנחנו מספרים על זה בפודקסט שלנו ׳מדברים מהלב׳ ואנחנו מזמינים אתכם להקשיב לו כדי להבין יותר עד כמה ילד או ילדה פנימיים יכולים להקשות עלינו בחיים ואפילו להחריב אותם – ועד כמה ברגע שמטפלים במקום הזה – כל החיים שלנו משתנים – עם עצמנו, במשפחה שלנו, ביכולת שלנו לדבר ולממש את עצמנו. 

אחרי שהבנו איזה שינוי עצום נוצר בחיים ברגע שמתחברים למקום הזה של ילדה פנימית, עזרנו בשש השנים האחרונות למאות נשים ללכת בדרך הזו ולצאת מתקיעות ומתחושות בדידות, מכעסים ומריבות ושתיקה והימנעות – לצאת מהלופ. ואנחנו רוצים להזמין אותך לבוא ולשמוע איך תוכלי גם את לשנות את החיים שלך. לבוא קודם כל בשביל עצמך, ותהיה לזה תרומה עצומה גם להורות ולזוגיות שלך וכל מערכת יחסים שחשובה לך.

"מאז שנולד הבן השני שלי מצב התקשורת שלי עם עצמי ועם אחרים התדרדר. נכנסתי לדכדוך אחרי לידה. הייתי צועקת המון, האוירה הייתה קשה הרבה פעמים, היחסים עם בן זוגי נפגעו, ואני הייתי אוכלת את עצמי מרוב כעס ואשמה.
טיפול פסיכולוגי עזר לי להבין דברים, אבל -בדיעבד- לא עזר לי בכלל בתקשורת עם אחרים, וגם לא איתי.. נכנסתי ללופ לא טוב, שיצר הרבה ריבים ומתח וניתוק עם הבן שלי בעיקר.
ואז התחלתי ללמוד ומערכות היחסים בחיי השתנו באופן קיצוני. למדתי לראות את כל הדברים הטובים, את כל הכוונות הטובות, מאחורי המעשים הקשים שלי, ולאט לאט התחלתי ליצור התאמה בין הכוונות למעשים.
כל מערכות היחסים המשמעותיות שלי עברו שידרוג שלא חלמתי שאצליח ליישם. אחרי שנואשתי מעצמי, מהיכולת שלי לקרב אליי את הילד שלי, הקירבה בינינו היום מעוררת בי התרגשות. לא תמיד. לא כל יום. אבל היום אני יודעת בוודאות שאני האחראית, אני יודעת בדיוק מה אני צריכה לשנות, ואני יודעת בדיוק איך!! שזה החלק הכי מדהים. היום, בניגוד לפעם, לוקח לי רגע אחד להניע תהליך של תיקון, תהליך של התקרבות. יש לי כלי מנצח.
המון דברים השתנו, והייתי מסתפקת גם רק בזה (אפילו אם זה היה הדבר היחיד) - שהזמן שלוקח לי להצטנן ולחזור לקירבה אל הקרובים אליי אחרי שאני כועסת/מתנתקת, התקצר משעות ואף ימים, לדקות בודדות. רק זה היה שווה הכל.
ורוצה להגיד גם מילה על הזוגיות שלי. הזוגיות שלי הגיעה מתחתית מדרגות הרבנות – לגבהים חדשים שלא חשבתי שהם אפשריים. ואני יכולה בשקט לומר שכל זה קשור רק לתקשורת מקרבת״
נאוה גפני

סדנת

פריצת-דרך לחיים הטובים שלי

לצאת מהלופ של כעסים, מאבקים ואשמה
ותחושת בדידות ביחסים

ולהתחיל לחיות כמו שאנחנו באמת רוצות
בעזרת אמפתיה עמוקה וחיבור לילדה הפנימית

יום שני 3.4.23
16:00-21:00

מכון מופ״ת, רח׳ שושנה פרסיץ 15 תל אביב (חניה חינם צמודה)

מספר המקומות מוגבל

כרטיס למשתתף יחיד – 97 ₪
כרטיס זוגי (עם בן/בת זוג, חברה, בת משפחה) – 147 ₪

 יש לכם שאלה לפני ההצטרפות?
לחצו כאן ונחזור אליכם

"מאז שאני מכירה וזוכרת את עצמי, חסר לי משהו ולאט לאט גיליתי, כמה אמונות ודפוסים נוספים השתרשו אצלי איכשהו כמו, קושי לקבל החלטות, חוסר ביטחון, חוסר הערכה עצמית, המון התלבטויות, המון פחדים, המון ריצוי והמון חיפוש, לפעמים דימיתי את עצמי ל"כלב שמסתובב אחרי הזנב של עצמו״. הרגשתי כמו ילדה שהולכת לאיבוד בעולם הגדול, בחברה. ילדה שחייה מוכתבים ע"י דפוסים ואמונות, ילדה שחווה תקיעות כמעט בכל דבר ומנותקת מעצמה.
המפגש עם הילדה הפנימית שינה את החיים שלי. כבר במהלך הקורס גיליתי את עצמי מחדש, התחברתי לעצמי ואפשרתי לעצמי לחוות שינויים בכל תחום בחיים, לראות, להקשיב ולהבין אותי, לבחור את התגובות שלי, להיות שם עבורי ולעשות את אותו הדבר גם לאחרים, שנמצאים בסביבתי. למדתי ושיפרתי את מערכות היחסים שלי עם המשפחה, עם האנשים הקרובים אלי, עם חברים, עם קולגות ובכלל. חיי השתנו לאין ערוך בעקבות הקורס, זאת המתנה הכי משמעותית שאפשרתי לעצמי ושהובילה לשינוי משמעותי, מדויק ועמוק בחיבור שלי עם עצמי״
חגית שושני

למי הסדנה מתאימה?

  • למי שמרגישה שיוצאות ממנה תגובות אוטומטיות כלפי הילדים (ואולי גם בן/בת הזוג) – התפרצויות של כעס, צעקות, עצבים שיוצאים בלי שליטה
  • למי שמרגישה בדידות, כאב וריחוק במערכת יחסים עם ילד, בן זוג, הורה ועוד
  • למי שמרגישה שאשמה, בושה ופחד מנהלים אותה
  • למי שמרגישה שהיא נעלבת ונפגעת בקלות ושיש לה מחשבה שמשהו בה לא בסדר אם זה קורה לה כל כך הרבה
  • למי שמאד רגישה לביקורת ומוכנה לעשות הכל ורק לא להיות ׳לא בסדר׳
  • למי שמרגישה שהיא מוותרת על עצמה הרבה בהורות, בזוגיות ובכלל במערכות יחסים
  • למי שמרגישה שעימותים בשבילה זה כמו פחד מוות ולכן משתתקת, ׳קופאת׳ ולא מצליחה לבטא את עצמה במקום הזה
  • למי שמתקשה לשים גבולות פנימיים, להגיד מה מתאים לה ומה לא מתאים לה ולשמור על עצמה
  • למי שמרגישה שלא יכולה לסמוך ולבטוח באחרים ושזה מגביל את החיבור והקרבה במערכות יחסים שלה
  • למי שמרגישה כל הזמן לא בסדר ושהשיח הפנימי שלה מלא בשיפוטים קשים על עצמה
  • למי שמרגישה מנותקת מעצמה, עם תחושת דכדוך ואולי דיכאון – ושרוצה להחזיר לעצמה חיבור, נשימה ואנרגיות טובות
  • למאמנים, מדריכים ואנשי טיפול שרוצים להעמיק את היכולת שלהם לתת עזרה משמעותית לאנשים שהם מלווים

 

תוך כדי הקורס אמרתי לעצמי איזה מזל שאני לומדת את הקורס הזה עכשיו... איזה מזל... כי בעצם התחילו דברים שקודם לא היו, ופתאום הבנתי כמה אני צריכה את הכלים האלה. ועשיתי כל מיני הדרכות הורים קודם שפשוט לא היו נותנות לי מענה ופה ממש תוך כדי הקורס יכולתי לטפל בדברים בבית.
קודם כל אני יכולה לדבר עם הבנות שלי. ההשפעה המרכזית היא שיכולתי ליצור איתן תקשורת שהן יכולות לסמוך עליי ולבוא ולשתף אותי, ואני יכולה לבוא ולומר מה חשוב לי ואנחנו יכולות לעשות דיאלוג על דברים של מתבגרות בסוגיות מאד משמעותיות כמו יחסי מין, אלכוהול, לעשות או לא לעשות נזם באף לעשות או לא לעשות עגיל שני, צבעים בשיער... כל מיני דברים שכל פעם עלו מדרגה... במקום להפוך את זה למריבות עולם, זה נהיה דיאלוג וזה מדהים וזה מחבר ומקרב ומשמעותי בקשר שלנו שאנחנו יכולות לדבר על דברים כאלה.
גם כל הנושא של מערכות יחסים, חבר, מה עושים עם זה, ומה קורה אם לא טוב לי, אם כן טוב לי, שאלות של גבולות, ממש כל הדברים האלה, דברים שבחיים לא דיברתי עליהם אני עם אמא שלי, היו פה שיחות משמעותיות שרציתי לבכות מהתרגשות, על עצם זה שהן קורות אפילו. כמובן שעל התוצאות זה עוד יותר מרגש.
וגם עם הילדות הקטנות יותר – הקטנה שלי בת 7.5 ואני מתפעלת לשמוע אותה מדברת היום בשפה של רגשות ושל צרכים, היא יודעת בדיוק מה טוב לה, ומה לא טוב לה, היא יודעת לשים גבולות, מבחינה חברתית אני רואה שהיא מתנהלת הרבה יותר בביטחון כי יש לה הרבה יותר כלים ממה שידעתי ללמד את האחיות הגדולות שלה, אני ממש יכולה לראות את ההורות שלי בציר הזמן איך זה היה משמעותי, החיים שלי השתנו באמת.
ליאת סובל

אתם לא מלמדים תקשורת מקרבת?
למה אתם מדברים איתנו על ׳הילדה הפנימית׳?

נכון, אנחנו מלמדים תקשורת מקרבת וממשיכים ללמד את הגישה משנת החיים הזו שהיא הדרך המעשית ליצור חיבור וקרבה במשפחות ובמערכות היחסים שלנו.
ובהקשר הזה הילדה הפנימית היה תמיד חלק מהלימוד שלנו – החלק הכי עמוק בו, שמסביר למה יש צרכים עמוקים ספציפיים שמתעוררים הרבה במערכות יחסים שלנו ושאנחנו מאד רגישים אליהם. למשל התחושה שלא רואים אותנו או שלא מבינים אותנו והבדידות שמתלווה לזה. הקושי לדבר את עצמנו במלאות ותחושת האילמות או ההתפרצות שיוצאת מאיתנו אחרי שהדברים נצברים ונצברים בתוכנו פנימה – המקור של הצרכים העמוקים האלה שאנחנו מאד רגישים אליהם הוא בילדות שלנו.
וכמו בטיפול שורש – כשמטפלים בשורש העמוק שבגללו הכאב מופיע בחוץ, כשמטפלים בסיבה האמיתית שבגללה אנחנו מרגישים כאב ובדידות במערכות היחסים שלנו – משהו מאד מהותי משתנה לנו בחיים. היעילות של הטיפול במקום הזה של הילדה הפנימית היא עצומה. בגלל שהיא השורש של הקושי שלנו, כל עבודה שאנחנו עושים עם המקום הזה משפרת את החיים שלנו ברמות שאנחנו אפילו לא יכולים להעריך.
עד היום רק תלמידות של קורסים מתקדמים שלנו יכלו לעבור את התהליך הזה איתנו – ועכשיו החלטנו לאפשר לכל מי שרוצה לשנות את החיים שלה לעבור איתנו את התהליך הזה.

"הבית נרגע, אני מצליחה להיות שם בשביל הילדים - גם בסיטואציות שהיו באופן קבוע הופכות למאבקים, עכשיו אני פשוט יכולה לנהל אותן ברכות ומתוך קירבה של הלב – זה כל מה שתמיד חלמתי ולא באמת האמנתי שיקרה!"
גלית וידמן ששון

שאלות שאולי עלו לכם והתשובות שלנו

נכון, אנחנו מלמדים תקשורת מקרבת וממשיכים ללמד את הגישה משנת החיים הזו שהיא הדרך המעשית ליצור חיבור וקרבה במשפחות ובמערכות היחסים שלנו. ובהקשר הזה הילדה הפנימית היה תמיד חלק מהלימוד שלנו – החלק הכי עמוק בו, שמסביר למה יש צרכים עמוקים ספציפיים שמתעוררים הרבה במערכות יחסים שלנו ושאנחנו מאד רגישים אליהם. למשל התחושה שלא רואים אותנו או שלא מבינים אותנו והבדידות שמתלווה לזה. הקושי לדבר את עצמנו במלאות ותחושת האילמות או ההתפרצות שיוצאת מאיתנו אחרי שהדברים נצברים ונצברים בתוכנו פנימה – המקור של הצרכים העמוקים האלה שאנחנו מאד רגישים אליהם הוא בילדות שלנו. וכמו בטיפול שורש – כשמטפלים בשורש העמוק שבגללו הכאב מופיע בחוץ, כשמטפלים בסיבה האמיתית שבגללה אנחנו מרגישים כאב ובדידות במערכות היחסים שלנו – משהו מאד מהותי משתנה לנו בחיים. היעילות של הטיפול במקום הזה של הילדה הפנימית היא עצומה. בגלל שהיא השורש של הקושי שלנו, כל עבודה שאנחנו עושים עם המקום הזה משפרת את החיים שלנו ברמות שאנחנו אפילו לא יכולים להעריך. עד היום רק תלמידות של קורסים מתקדמים שלנו יכלו לעבור את התהליך הזה איתנו – ועכשיו החלטנו לאפשר לכל מי שרוצה לשנות את החיים שלה לעבור איתנו את התהליך הזה.

לא, אנחנו לא המצאנו את המונח הזה. המושג ילדה פנימית נמצא בעוד גישות לריפוי כי עוד ועוד מטפלים מבינים שהוא המקור לכל הדפוסים שלנו, הוא מה שלא מאפשר לנו לדבר את עצמנו, הוא זה שמגביל אותנו מלחיות בקרבה ואינטימיות עם האנשים הכי קרובים אלינו כולל הילדים ובני הזוג שלנו. אז אנחנו לא המצאנו את המושג, אבל אנחנו עובדים עם הילדה הפנימית באמצעות הקשבה אמפתית והמון רגישות אליה, שמאפשרים להגיע לעומקים שלא מתאפשרים לפעמים בגישות אחרות, וזה גם מה שמאפשר לה ולנו להשתנות ולשנות את כל חלקי החיים שלנו.

לא, זה לא הכרחי, יש לנו בחירה. אבל אם אנחנו רואים שאנחנו מגיעים כל הזמן לקשיים שתיארנו כאן למעלה, אז כן, המפתח לזה הוא לגשת למקום של הילדה הפנימית ולעבוד איתו. זה נכון שיכולים לעלות שם גם רגשות של כאב, עצב ובדידות. אנחנו ניגשים למקומות האלה בשיא הרגישות והעדינות כי אנחנו יודעים מעצמנו כמה הם יכולים להיות כואבים. ויחד עם זה מרפאים ברמה שזה יכול לשנות לטובה את כל החיים שלנו.

ממש ממש לא חייבת לפתוח אותו. אנחנו מזמינים אותך לבוא להקשיב ולראות אם הדרך הזו שנלמד יכולה לעזור לך במקום ובזמן שיתאימו לך

בטח, אפשר להשתתף רק באמצעות הקשבה, ומי שרוצה לדבר יכולה לדבר. יש לך בחירה מלאה באיזו דרך להשתתף וחשוב לנו שתהיי בקשב לעצמך ולמה שמתאים לך.

הנושא של ילדה פנימית נמצא בעוד גישות טיפוליות ואנחנו שמחים שהוא הופך עם הזמן למשהו מאד בסיסי בתהליכי צמיחה וריפוי אישיים. ויחד עם זאת, יש הבדלים משמעותיים בדרך שבה עובדים עם הילדה הפנימית. בדרך שלנו של תקשורת מקרבת, אנחנו עושים את זה עם המון הקשבה אמפתית שיש בה חמלה והרבה רגישות, ואנחנו רואים שזה מאפשר גם לאנשים שכבר נגעו במקום של הילדה הפנימית להעמיק לרבדים עמוקים יותר שמתאפשרים בגלל הביטחון שמרגישים בתהליך, ולכן זה מביא כמעט תמיד לפריצות דרך שלא התאפשרו כשהעבודה עם הילדה הפנימית היתה בגישה אחרת. הדרך שבה אנחנו עובדים עם הילדה הפנימית מחוברת לרגש ולגוף כדי להגיע אל הלב וזה שונה מתהליכים יותר ׳שכליים׳ שמאפיינים חלק מהגישות האחרות. כשיש הקשבה עמוקה ללב דברים מתחילים להשתנות, אז אם כבר עשית עבודה עם הילדה הפנימית אבל את מרגישה עדיין ׳תקועה׳ ושזה לא מאפשר לך לנשום כמו שאת רוצה בתוכך ולהתחבר כמו שאת רוצה לסובבים אותך, מזמינים אותך בחום לבוא ולחוות ולראות עם בתדר המיוחד של הקשבה אמפתית עמוקה תוכלי להעמיק לתוך השינוי שאת רוצה לעצמך.

כן, הקורס הספציפי הזה מלמד להגיע לסיבה הספציפית להתנהגות המאתגרת של הילד. אם למרות שיש לך ידיעה והבנה של השפה המקרבת, עדיין קשה לך ליצור הבנה, קרבה ושיתוף פעולה איתו – קרוב לוודאי שעדיין לא זיהיתם במדויק את הסיבה להתנהגות, כך שהקורס הזה יהיה החתיכה החסרה כדי שכל מה שלמדת יעבוד לך מעולה.

בטח, זה רלוונטי גם לגברים ואין הבדל בהקשר הזה – כמו שלנו יש ילדה פנימית בפנים שמנהלת אותנו, ככה גם לגברים יש ילד פנימי שמנהל אותם. והסדנה היא לכולם, גם לנשים וגם לגברים. וזה גם יכול מאד להשתלם לזוגיות שלכם. כי בסופו של דבר מה שקורה בזוגיות הוא מפגש בין הילדה הפנימית לילד הפנימי. המפגש הה הוא שמחולל את מרבית תחושות הפגיעה, העלבון והכעס, והוא שמביא לתגובות של האשמות, טענות, ביקורת, הרגשה שאי אפשר לדבר על מה שקשה, ולמתיחות ומרחק שהולך בזוגיות. מפגש עם הילד והילדה הפנימיים יכול בהקשר הזה לשנות את החיים שלכם בזוגיות מאד לטובה, ואם שניכם פתוחים לבוא ולשמוע זה יכול להיות בעל ערך עצום לזוגיות ולמשפחה שלכם.

נשמח לענות על כל שאלה שלכם – 
ליצירת קשר אפשר למלא את פרטי ההתקשרות שלכם כאן בקישור הזה 
או לכתוב אלינו ל- 055-6868335 וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר.

״התחלתי להתעניין בתקשורת מקרבת אחרי תקופה ארוכה בה הרגשתי שמשהו בחיים שלי, בזוגיות שלי ובהורות שלי לא עובד כמו שצריך. הרבה תסכולים, כעסים, העלבויות,שתיקות, ביקורת ובעיקר תחושה שהגוף מתכווץ והלב נסגר.
לאחר ששמעתי באינטרנט מספר הרצאות של יואב יעל וגליה הבנתי שהגעתי למקום הנכון! הרגשתי שקיבלתי מפתח ליחסים בריאים ולתקשורת שמאפשרת לי לדייק את עצמי, לבדוק את הגבולות שלי ולתווך אותם לאחר בלי להרגיש שאני פוגעת, בלי לבקר, לשפוט או להאשים. הלב נפתח והיחסים עם הסובבים אותי, בעיקר עם ילדיי השתנו ושינו את האווירה בבית ואת תחושת הערך העצמי שלי.
למדתי מה הנקודות תורפה/הדפוסים שלי ומה המקור שלהם. למדתי לחפש מתחת לפני השטח, להעמיק. ובעיקר למדתי לבטא את עצמי באופן שלא רק שלא ירחיק ביני לילדיי אלא ייצור קרבה, הבנה, שיתוף פעולה ובעצם חיבור רגשי שכל כך חסר לי.
יואב יעל וגליה הצליחו באופן מופלא לחדור את השכבות העבות שכיסו את ליבי ועזרו לי לפתוח את הלב. ידעתי שיש לי על מי לסמוך ושתמיד אקבל תמיכה הכלה ותשובות לכל השאלות. הרגשתי שאני יכולה לסמוך עליהם גם מבחינה מקצועית וגם אישית וזה אפשר לי להיפתח וללמוד שפה חדשה. שפת הלב. מרגישה היום שיש לי כלי שהוא אוצר, שכל פעם שאני משתמשת בו, אני נפעמת מחדש מהתוצאות. זה חיזק אותי, העלה לי את הביטחון בעצמי וביכולות שלי וזה מהדהד מכל עבר. בהחלט אחת המתנות המשמעותיות שנתתי לעצמי.״
דנה עטיה

הי, אנחנו יואב לבנה ויעל ארבל מהבית להורות מקרבת

אם עדיין לא הכרנו, הנה כמה דברים מעניינים עלינו :)
היום אנחנו הורים וכמו כולנו גם אנחנו היינו פעם ילדים.
שנינו היינו ילדים ׳טובים׳ וגדלנו בבתים רגילים, ׳נורמטיביים׳, ויחד עם זה שכלפי חוץ ׳הכל היה בסדר׳ והיינו תלמידים מצטיינים, מקובלים חברתית והמשכנו לקבל הערכה מאחרים בכל מסגרת שאליה הגענו (בית ספר, צבא, עבודה) – יחד עם כל זה, הרגשנו, והיום אנחנו יודעים שכמו רבים מאיתנו ההורים של היום, סוג של בדידות רגשית כזו… שאחרים סביבנו לא באמת יודעים מה קורה איתנו באמת מבפנים.

החוויה הזו של בדידות רגשית הביאה כל אחד מאיתנו בנפרד לחיים עם הרבה פחד, חרדה ואפילו דיכאון, שהובילו בסוף למשבר גדול בחיים שלנו, שלאחריו הבנו שחשוב להתייחס לחוויה הפנימית של ילד, לא פחות (ואפילו יותר) מאשר להתנהגות שלו.

יעל ארבל ויואב לבנה - מנחים בכירים בתקשורת מקרבת

וכשהתחלנו להקשיב לחלק הזה הפנימי, זה שקראנו לו כאן הילד או הילדה הפנימיים, החיים שלנו השתנו. בעזרת תקשורת מקרבת והקשבה אמפתית עמוקה הבנו שיש דרך להחזיר את החיבור העמוק קודם כל בינינו לבין עצמנו. משם גם לדבר גם את מה שקורה לנו בפנים, את מה שמרגישים ורוצים, בדרך שתגיע ללב של אנשים אחרים, וגם להקשיב ללב שלהם ולנהל בדרך הזאת מערכת יחסים קרובה ועמוקה, גם במקרים שלא מסכימים על דברים. 

הדרך האישית ששנינו עברנו הביאה אותנו להיות מנחים בגישה המקרבת ולפני 7 שנים הקמנו יחד את "הבית להורות מקרבת", כדי ללמד הורים אחרים את הדרך המקרבת שמאפשרת לחיות בחיבור ורכות עם עצמנו ולגדל את הילדים שלנו אחרת מאיך שאנחנו גדלנו. בדרך שמאפשרת להורים ליצור בבית עם הילדים הקשבה ושיתוף פעולה מבלי להשתמש בכוח, בדרך שמפחיתה את מרבית הויכוחים ואת כל מאבקי הכוח בבית ומאפשרת לכולם בבית להרגיש שרואים ומבינים אותם. אפשר להגיד שזה סוג של תיקון כזה לעבר שלנו כילדים :)

הבית להורות מקרבת הוא כיום הגוף הגדול בארץ ללימודי תקשורת מקרבת, במיוחד להורים (אבל לא רק), עם למעלה מ-6,500 משפחות שלמדו איתנו ואנחנו מלאי תודה על כך שתקשורת מקרבת נכנסת לעוד ועוד בתים, ומחברת בין הורים לילדים, שחיים בבית המון באופן יומיומי את הגישה המקרבת.

אל הלימוד שלנו בקורסים ובתוכניות שלנו אנחנו מביאים ניסיון של 15 שנים בהנחיית תקשורת מקרבת והדרכת הורים, הרבה כלים וידע משני חיים, שעוזרים לחיות בבית ללא ויכוחים, מאבקי-כוח ומריבות ובמקומם לבנות יחסים שמושתתים על הקשבה, הבנה ושיתוף פעולה ויחד נעים ושמח במשפחה. אנחנו (יואב וגליה) הורים לנוגה (14), נבו (11) ואוהדי (9), ואני (יעל) אמא לענבל (11). 

הלימוד בבית להורות מקרבת מורכב ממיומנויות ומכלים מתקדמים של תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication)  שאותה פיתח ד”ר מרשאל רוזנברג – קראו כאן למטה עוד על הגישה

״לפני שנחשפתי לעולם של תקשורת מקרבת, התקשורת בבית הייתה באותה תקופה מאוד מתוחה. הרבה מאוד מאבקי כוח, חוסר סבלנות ותחושה שאין מי שיבין אותי, גם לא אני את עצמי. הייתי מאוד מבולבלת. והיום אני מבינה בדיעבד שפשוט לא הייתי קשובה לעצמי, לצרכים הכי עמוקים שלי, דבר שכמובן לא איפשר לי לראות גם את צרכיהם של שאר בני הבית. כמורה במקצועי, הרגשתי שדווקא בבית אני כושלת בחינוך.
הקורס הקנה לי את הכלים קודם כל להתחבר לעצמי, להיות קשובה לעצמי ולצרכים שלי, מה שעזר להתחיל בצעדים לקראת השלווה הפנימית שכל כך חיפשתי. בהמשך למדתי כלים לפיתוח דיאלוג שעוזר להתחבר ללב של האחר.
אני מאמינה בלב שלם שכאשר מתמסרים לתהליך, השינוי מגיע. מתחילים לראות זאת בדברים הקטנים. בזכות השפה השונה בבית, הילדה הגדולה שלי (בת 4.5) כבר יודעת לתת שם לתחושות שלה, מדברת את הצרכים שלה. היא יודעת להגיד מה צריכה ולמה. החיבור שלה איתי התעצם פלאים.
בהיבט המקצועי אני יכולה לומר שבזכות הקורס העזתי סוף סוף לעשות שינויי שכל כך ייחלתי לו במשך תקופה ארוכה. העזתי להקשיב לצרכים שלי ולא להיות במקום שלא טוב לי בו״
רומי שדה
"היו לי המון מצבים של חוסר אונים ואפיסת כוחות, שאני מרגישה שאני טובעת בכל משימות החיים, האתגרים שהילדים הביאו, מאבקי כוח וכו' שהותירו אותי באשמה, והבנתי שמשהו בבסיסו צריך להשתנות. בכל הקשור ליחסים שלי עם עצמי, אני יודעת היום להגיד שהייתי בנתק מאוד גדול. לא נתתי לגיטימיות להרבה מאוד רגשות וצרכים, לא הצלחתי בכלל להקשיב לעצמי ולמה שנכון עבורי ולא הייתה לי כמעט בכלל אמפתיה לעצמי, חמלה או בכלל לקיחה בחשבון של מה שחשוב גם לי.
היום, בכל הקשור ליחסים עם עצמי אני חווה שחרור מאוד גדול. סוף סוף יש לי את עצמי להקשיב, לחמול, לבחור ולהטיב עם עצמי ואני בהכרת תודה עצומה.
בכל הקשור ליחסים עם ילדיי, תקשורת מקרבת שינתה לי את התדר. שינתה את המשקפיים שדרכם אני רואה את החיים ובטח ובטח את ההתנהגויות של ילדיי ואפילו בן זוגי. אני יכולה להעיד שהתקשורת הפכה עמוקה יותר, כיפית יותר, נעימה וזורמת. יש בזה תחושת עוצמה, מסוגלות, נראות ושלמות".
עדי פרטוק

מה זה תקשורת מקרבת?

תקשורת מקרבת היא גישה מעשית שמיועדת ליצור הבנה וחיבור בין אנשים, במטרה ליצור שיתוף פעולה ואווירה של קרבה בתוך מערכות יחסים. מי שיצר את הגישה הוא ד”ר מרשאל רוזנברג, פסיכולוג יהודי-אמריקאי, אשר הושפע מתורת האי-אלימות של מהטמה גנדי ומרטין לותר קינג. בשפת המקור תקשורת מקרבת נקראת – Nonviolent Communication תקשורת לא-אלימה.

אפשר לומר, שתקשורת מקרבת היא מפגש של חיבור מהלב בין אנשים, שמייצר מרחב שבו יש מקום גם למה שחשוב לנו וגם למה שחשוב לאחר. המרחב הזה שנוצר, שבו יש מקום ל’לב’ שלנו ושל אחרים, יוצר קסם בתוך מערכת היחסים, שמשמר אותה לאורך זמן ויוצר בה תחושה של אכפתיות, חמימות, ביחד, שיתוף-פעולה, הקשבה ועזרה הדדית.

הבחירה בסוג תקשורת שכזה יעיל במיוחד במצבים שבהם יש ויכוחים וקונפליקטים בין אנשים, אי-הסכמות וחילוקי-דעות, ומכיוון שהגישה מתמקדת בחוויה הפנימית שנמצאת מתחת להתנהגות החיצונית, היא יעילה מאד בשינוי של התנהגויות מאתגרות שחוזרות על עצמן במקומות שהשיטות ההתנהגותיות הישנות לא מצליחות בו.  העוצמה של הגישה היא ביכולת שלה מצד אחד למצוא יחד פתרונות ולאמץ התנהגויות חדשות שממלאות צרכים עמוקים לכולם מבלי לוותר על מה שבאמת חשוב לשני הצדדים, ולצד זה לשמור על תחושת היחד והחיבור, ולהצליח לעשות את זה גם במצבים שנראו לכאורה תקועים או חסרי-מוצא, כאשר הדרך למציאת פתרונות נסללת לרוב מעצמה, כתוצאה מתחושת החיבור, הקרבה וההבנה שנוצרו. התוצאה היא הפחתת הכעסים, המתחים והקצרים בתקשורת, ולטווח הארוך יצירה של תשתית רחבה שיש בה הקשבה, הבנה, קרבה ורצון לשתף פעולה ולעזור אחד לשני.

"המצב התקשורתי עם ביתי היחידה סבל מהרבה ויכוחים, התנגשויות, כעסים... הרגשתי ממש סבל, חוסר אונים ותסכול. גם התקשורת הזוגית היתה מלאה אמוציות וטעונה והיה בינינו ריחוק.
ולפחות 80% מהקושי הזה נעלם. בהורות אני מצליחה לזהות את השיפוטים שעולים לי שמעוררים לי את הרגשות של הכעס או התסכול.. מזהה למה זה נוגע בי כל כך ובהרבה מקרים מצליחה למנוע ויכוחים שיכולים להחריב את היחסים.
בעבר הייתי מדברת את שעל ליבי בזוגיות זה היה שיח של האשמה. והיום זה שיפר לי את החיים בקשר שלי עם עצמי ועם האנשים הכי משמעותיים בחיי. הרווחתי, כי יש לי שקט והרמוניה רוב הזמן במערכות היחסים והמון אנרגיה התפנתה לי כדי להיות במקום של אהבה"
קתי מלול
"עם הבת שלי היה חסר לי דיבור על רגשות עם הבן שלי הרבה שיפוטים ביני לבין עצמי עליו. ועם בעלי אפשר לומר שכבר לא היתה תקשורת בכלל. עם עצמי, וואוו, אפשר לומר שהיה מנעד כזה בין חוסר תקשורת ושקיעה ב doing לבין לופים של הלקאה עצמית וביקורת עצמית בעיקר.
היום יש הרבה יותר עצירות, יותר אויר נכנס. יש לי יותר מרחב פנימי וכלים לבחון רגע כל רגש או סיטואציה או תגובה. לבדוק עם עצמי מה חשוב לי ולבחור מתוך איזה מקום אני רוצה לפעול ומה אני רוצה להגיד לצמי לילדים שלי ולבעלי. האוירה הרבה יותר משוחררת, הרבה יותר קרובה. הביחד יותר קיים ויותר נעים.
למדתי ליצור קשר עם עצמי, לדבר רגע עם עצמי לחבר את החוט הזה מהראש ללב. זה לא היה קיים קודם, לא היו לי אפילו את המילים בשביל זה. ולמדתי שאני הבוראת של הרבה מהמעצורים מהמחשבות הלא מיטיבות מהחסמים ביני לבין עצמי וביני לבין היקרים לי.
יואב יעל וגליה יותר מהכל הם לב ומקום מבטחים. מהרגע הראשון היתה תחושה של בטחון שאפשר להיות כל דבר ולהביא כל קול ולהיות מי שאני. הם מייצרים מקום נטול שיפוטיות ונטול ביקורת. הם מביאים את ההוויה של תקשורת מקרבת. הם באמת מורי דרך".
עינת ון דר ולדה

© כל הזכויות שמורות לבית להורות מקרבת בע״מ