הירשמו מכאן וצפו בסדרת הוידאו
להורים שרוצים לעבור לשיתוף פעולה בבית בדרך מקרבת
ולהשאיר מאחור כעסים, מאבקים ושימוש בכוח:
ב-4 הדרכות וידאו תמציתיות תלמדו:
הדרכה 1 – איך לעבור מתגובות אוטומטיות לבחירת התגובות שלנו
הדרכה 2 – איך להבין את הסיבה להתנהגות הילד ולפתור את הקושי – במקום להסתבך בויכוחים ומאבקים
הדרכה 3 – איך ליצור רגיעה ולהביא את הילד להקשיב באמצעות כמה משפטי אמפתיה (ואיך להגיד אותם)
הדרכה 4 – איך לדבר את מה שחשוב לנו ההורים (בלי לוותר על עצמנו) כדי שזה יגיע ללב של הילדים –
ואיך להגיע להסכמות בדרך מקרבת
הדרכות הוידאו יישלחו אלייך למייל מיד עם הרשמתך!
מי אנחנו –
יואב לבנה ויעל ארבל, היוצרים של הבית להורות מקרבת.
אנחנו מנחים ומלמדים תקשורת מקרבת כבר למעלה מ-15 שנים והיוצרים והמפתחים של גישת הורות מקרבת, המבוססת על תקשורת מקרבת (Nonviolent Communication) ומנגישה אותה במיוחד להורים ולאתגרים שהם חווים בבית. בתוכניות ובקורסים שלנו השתתפו בשנים האחרונות למעלה מ-6,000 משפחות שלמדו איתנו את הדרך המקרבת ואיך להשתמש בה כדי ליצור עם הילדים בבית הקשבה, הבנה ושיתוף פעולה, בדרך שמפחיתה את מרבית הויכוחים ואת כל מאבקי הכוח בבית ויוצרת במקומם יחד נעים ושמח במשפחה.
מה זה תקשורת מקרבת?
תקשורת מקרבת היא גישה שמיועדת ליצור הבנה וחיבור בין אנשים וכן בין אדם לעצמו, במטרה ליצור שיתוף פעולה ואווירה של קרבה בתוך מערכות יחסים. מי שיצר את הגישה הוא ד”ר מרשאל רוזנברג, פסיכולוג יהודי-אמריקאי, אשר הושפע מתורת האי-אלימות של מהטמה גנדי ומרטין לותר קינג. בשפת המקור תקשורת מקרבת נקראת – Nonviolent Communication תקשורת לא-אלימה.
אפשר לומר, שתקשורת מקרבת היא מפגש של חיבור מהלב בין אנשים, שמייצר מרחב שבו יש מקום גם למה שחשוב לנו וגם למה שחשוב לאחר. המרחב הזה שנוצר, שבו יש מקום ל’לב’ שלנו ושל אחרים, יוצר קסם בתוך מערכת היחסים, שמשמר אותה לאורך זמן ויוצר בה תחושה של אכפתיות, חמימות, ביחד, שיתוף-פעולה, הקשבה ועזרה הדדית.
הבחירה בסוג תקשורת שכזה יעיל במיוחד במצבים שבהם יש ויכוחים וקונפליקטים בין אנשים, אי-הסכמות וחילוקי-דעות. העוצמה של הגישה היא ביכולת שלה לשמור על תחושת הביחד ועל האמפתיה ההדדית, מבלי לוותר על מה שבאמת חשוב לשני הצדדים. הכלים והמיומנויות של תקשורת מקרבת מאפשרים לנו לנהל דיאלוג שבעזרתו קל להגיע להסכמות ולפתרונות, גם במצבים שנראו לכאורה תקועים או חסרי-מוצא, כאשר הדרך למציאת פתרונות נסללת לרוב מעצמה, כתוצאה מתחושת החיבור, הקרבה וההבנה שנוצרו. התוצאה היא הפחתת הכעסים, המתחים והקצרים בתקשורת, ולטווח הארוך יצירה של תשתית רחבה שיש בה הקשבה, הבנה, קרבה ורצון לשתף פעולה ולעזור אחד לשני.
הרבה פחות קונפליקטים בבית
אושרת וארז איילון
היום אני עם שמחה ואושר – שיניתם לי את החיים
יעל מרום
ועוד – ולהוסיף תמונה של 5 כוכבים