לוגו הבית 2022 - מלבני

קורס פרקטי לאבות

אבא מקרב

כלים בתקשורת מקרבת ליישום יומיומי
שעוזרים להימנע ממרבית הויכוחים והמריבות עם ילדים
ושמאפשרים להגיע איתם להסכמה ושיתוף פעולה
בלי לכעוס, לצעוק ולהיכנס איתם למאבקים

3 מפגשים בימי רביעי 17:00-20:30

תאריכים

הי,
להיות אבא בדור שלנו זה לא כל כך פשוט… משהו שהרבה פעמים לא הכינו אותנו אליו: ילדים שלא מקשיבים, שמתווכחים, צועקים, שמתעקשים ומשתמשים בכוח – כשאנחנו היינו ילדים לא העזנו אפילו לחשוב להתנהג ככה מול אבא שלנו, ועכשיו מה אנחנו כאבות אמורים לעשות עם זה?

בהרבה מקרים נוסף לזה תסכול כי אנחנו רואים שהכלים שאנחנו מכירים – שכוללים בקשות, דרישות, איומים ועונשים כבר מסבים לנו יותר נזק מתועלת – הם מביאים לויכוחים ומאבקים עם הילדים, הם מביאים את הילד לפחד מאיתנו ולהתרחק מאיתנו רגשית ופחות לשתף אותנו, ואנחנו גם רואים שלאורך זמן הסמכות שלנו נשחקת, הילד פחות ופחות מקשיב לנו, ובנוסף לכל זה אנחנו סופגים ביקורת מבת הזוג שאנחנו נוקשים נוקשים מדי עם הילד. והתסכול שלנו מתעצם כי אנחנו מרגישים שלא נכון לוותר לילד וצריך לשים לו גבולות ובסוף יוצא שהטענות מופנות אלינו…

אז למה כל הדבר הזה קורה? הדבר הראשון שחשוב להבין שזה לא קושי אישי. תסתכלו על אבות שגרים לידכם ובסבירות גבוהה הם נתקלים באותו אתגר בבית, של ילדים שלא מקשיבים. זה עניין של דור שהשתנה. כשאנחנו היינו ילדים מרבית ההורים השתמשו בכוח ואנחנו הילדים שיתפנו פעולה מתוך פחד (גם אם אמרנו לעצמנו שאנחנו פשוט מכבדים את ההורים שלנו). והיום ילדים כבר לא מונעים מפחד, ומרביתנו גם לא רוצים להשתמש בשיטות ההורות הישנות כי אנחנו גדלנו רחוקים רגשית מההורים והאבות שלנו ואנחנו רוצים שלילדים שלנו יהיה אבא שקרוב אליהם ושהם יכולים להרגיש בטוחים לידו. אבל… גם יש לנו אחריות לגדל אותם עם ערכים וללמד אותם התנהגויות שיכינו אותם לחיים.

אז איך עושים את זה? והאם יש דרך ללמד את הילדים שלנו את מה שחשוב לנו ולהקנות להם ערכים – כמו להקשיב, לקחת אחריות, לדבר במקום להרביץ, להיות רגישים ולראות אחרים סביבם, להתמיד, להתמודד עם קשיים ולא לוותר לעצמם – האם יש דרך לעשות את זה מבלי לכעוס, לדרוש, לאיים ולהשתמש בכוח?

אז כן, יש דרך כזו ואני חי אותה כבר הרבה שנים עם הילדים שלי (16,13,11). אני מלמד את הדרך הזו כבר 17 שנים להמון משפחות (מעל 7,000 משפחות למדו איתנו) ורואה שגם אימהות – וגם אבות! יכולים ליישם אותה בזמן יחסית קצר ולהרגיש הקלה ורוגע בבית כבר מהרגע הראשון, ולראות שהילדים הרבה יותר מקשיבים ומשתפים פעולה – ובטוב, בלי להגיע לכעסים וצעקות, ואשמח ללמד את זה גם אותך. 

קוראים לדרך הזו תקשורת מקרבת. זו דרך פרקטית ומובנית שכל אבא יכול לפעול בה וזה לא מצריך שום הכשרה קודמת. זו דרך שמצד אחד לא מצריכה מאיתנו ההורים לוותר על מה שחשוב לנו, ומצד שני היא מונעת את מרבית הויכוחים, המריבות והמאבקים עם ילדים כך שלא מגיעים כמעט לסיטואציות שבהם אנחנו נאלצים להשתמש בכוח (עם כל המועקה שזה מביא לחיים שלנו איתם ועם בת הזוג).

רגע, אבל מה עם לשים גבולות לילדים? וללמד אותם להסתדר במסגרות עם דרישות ולקבל סמכות? תקשורת מקרבת זה לא אומר להבין את הילד ולוותר לו?

לא, תקשורת מקרבת זה לא אומר רק להבין את הילד ולהקשיב לו. תקשורת מקרבת זה אומר לבנות בבית יחסים שבהם יש מקום למה שחשוב לילד – ולמה שחשוב לנו ההורים, ולהגיע יחד להסכמות שלוקחות בחשבון גם את מה שחשוב לנו ההורים. 

וברור שזה תפקידנו כאבות ללמד את הילדים שלנו ולהקנות להם ערכים והרגלים שיתמכו בהם ויכינו אותם לחיים. והשאלה פשוט אם אנחנו מצליחים. הרבה אבות, בגלל האחריות שמרגישים והצורך לשים גבולות בבית, מגיעים לכעסים, צעקות, איומים ועונשים ומאבק כוח מתמשך עם הילד שלהם. ולזה יש מחירים עצומים – של ויכוחים, מאבקים, ילדים שמתרחקים מאיתנו, שמפסיקים להקשיב לנו ככל שהם גדלים וסמכות הורית שלנו שנשחקת, ילדים שלא משתפים אותנו במה שעובר עליהם, שמפחדים מאיתנו ומהתגובות שלנו ועוד.
אז השאלה היא לא אם ללמד ילד ערכים והתנהגויות – אלא איך ללמד אותו את זה כדי להישאר קרובים לילדים שלנו וכתובת רלוונטית ומשמעותית בשבילם.

אני מצאתי שתקשורת מקרבת מאפשרת לי גם ללמד את הילדים שלי את מה שחשוב לי וגם לא מצריכה ממני להשתמש בכוח. ויותר מזה – היא מחזקת את הסמכות ההורית שלי ככל שהילדים גדלים – וילדים – גדלים:)… וסמכות שמבוססת על כוח לא תעבוד לנו. תקשורת מקרבת לא רק שומרת על הכבוד של הילדים כלפיי אלא אפילו מחזקת את הכבוד שלהם אליי, את החיבור והקרבה איתי – והכי משמח אותי שאני גם יכול ללמד אותם את הדברים שהכי חשובים לי – לדבר את מה שחשוב להם במקום להשתמש בכוח, לראות אחרים סביבם ולהתחשב, להגיע להסכמים יחד ולכבד אותם, לא לוותר על עצמם אבל גם להיות רגישים לאחרים, להתמודד עם קשיים ואתגרים ועוד. אם היתה לכם דרך לעשות את זה, הייתם מנסים אותה?
אז יש דרך כזו, היא עובדת ונותנת תוצאות מההתחלה של הלימוד שלה ואני מזמין אתכם לבוא ללמוד אותה איתי. זה יעזור לכם אפילו בזוגיות שלכם.

אז מה זה הקורס הזה?

זה קורס יחסית קצר של 3 מפגשים שייתנו לכם את הכלים הבסיסיים של תקשורת מקרבת כדי שתוכלו להתחיל להשתמש בהם בבית כבר במהלך הלימוד ולקבל הרבה יותר הקשבה ושיתוף פעולה מהילדים שלכם ולהפחית משמעותית את הויכוחים והמאבקים איתם. הכלים האלה גם יאפשרו לכם להפחית משמעותית את הפעמים שתשמשו בכוח מול הילדים כי תהיה לכם דרך אחרת להשיג מהם הקשבה ושיתוף פעולה.

איך מתנהלת הקורס?
בכל מפגש נלמד כלים ומיומנויות שיעזרו לכם ליישם את הדרך המקרבת ולקבל שיתוף פעולה מהילדים שלכם בדרך הזו. חלק מהזמן אלמד אתכם את הכלים והמיומנויות וחלק מהזמן אזמין אתכם לתרגל אותם ואדייק אתכם כדי שזה יעבוד לכם טוב עם הילדים שלכם. השיעורים יסתיימו בשעה 20:30 ואז אשאר לחצי שעה נוספת לכל מי שירצה להתייעץ איתי על אתגרים עם הילד שלו (גם את החלק הזה נעשה במליאה כשאתם מחליטים אם להישאר בו). ולגבי אופן ההשתתפות – אתם יכולים לשתף בקבוצה, או רק להקשיב וללמוד משיתופים של אחרים – אתם בוחרים אם לשתף וכמה, בהתאם למה שמתאים לכם. 

מה נלמד בכל מפגש בקורס

מפגש ראשון:

  • מה זו תקשורת מרחיקה – ואיך להימנע ממנה כדי להפסיק להזין ויכוחים ומאבקים
  • איך עוברים לתקשורת מקרבת עם הילדים
  • איך לזהות את הסיבה להתנהגות הילד ולטפל בה כדי לראות הפחתה ואף היעלמות של ההתנהגות (במקום לריב עם ההתנהגות)

מפגש שני:

  • איך להקשיב לילדים באמפתיה שמייצרת רגיעה מיידית ומפסיקה ויכוחים והתעקשויות ומאפשרת לילדים לעבור להקשיב לנו
  • מה לעשות כדי שילדים ישתפו אותנו במה שעובר עליהם כדי שנוכל להיות כתובת רלוונטית בשבילם ולעזור להם
  • איך להגיד לילד את מה שחשוב לנו בדרך שתגיע ללב שלו ותעורר בו רצון להתחשב בנו ולשתף איתנו פעולה

מפגש שלישי:

  • מבנה 3 השלבים לשיחה מקרבת שיאפשר לכם להגיע להסכמה עם הילד
  • הדרך ללמד ילד את מה שחשוב לנו מבלי להשתמש בכוח
  • איך להגיב כשילד מקלל או משתמש בכוח בדרך מקרבת שתביא להפחתה ואף היעלמות של ההתנהגות המאתגרת

איפה

הסדנה תתקיים במכון מופ״ת רח׳ שושנה פרסיץ 15 בתל אביב (ליד צומת גלילות, יש חניה חינם ובשפע צמוד לבניין)

תאריכים ושעות

ראשון 6.10.24 17:00-20:30
ראשון 13.10.24 17:00-20:30
ראשון 27.10.24 17:00-20:30

מה צריך להביא

את עצמך:) לכל היתר אנחנו דואגים: כיבוד טעים ובריא, חומרי לימוד, תוכן מרתק וכלים פרקטיים שיעזרו לך – אתה רק בא להנות. ולא חייב לשתף, יכול רק להקשיב, אתה מחליט איך נוח לך להשתתף ואתה תלמד גם רק מלהקשיב (וברור שאשמח לשמוע אותך ולהכיר אותך אבל הבחירה שלך).

הרשמה לקורס

 

עלות לקורס אבא עם תקשורת מקרבת

1,500 ₪ 

 
בהרשמה מוקדמת עד תאריך 15.9.24:

995 ₪ בלבד
248 ₪ X ארבעה תשלומים
 

(קצת פרופורציה לגבי העלות – שעה אחת של ייעוץ אישי איתי עולה 850 ₪
בהצעה הזו אתם מקבלים 12 שעות לימוד איתי בערך באותה עלות
וזה יאפשר לכם ללמוד את הכלים הכי חשובים של תקשורת מקרבת
וליצור עם הילדים שלכם בדרך הזו הקשבה ושיתוף פעולה

(במידה ויש לך עסק אפשר לבקש חשבונית מותאמת להחזר מס –
הכלים שנלמד בסדנה יעזרו לך ליצור הבנה ושיתוף פעולה גם עם עמיתים ועובדים)

קצת עליי בשביל החיבור

הייתי ילד כמו מרביתכם. ילד טוב, שעשה את הדברים כמו שצריך, ששאף להישגים וגם הגיע אליהם, ילד מצטיין בלימודים באוניברסיטה ובצבא (צנחנים) ויחד עם זה הגעתי למערכות יחסים מאד לא מוכן. בזוגיות לא ידעתי לשים גבולות, פעלתי מתוך ריצוי, לא אמרתי מה אני מרגיש וחשוב לי, הגעתי למצבים שכבר לא יכולתי להכיל והאשמתי אחרים, או ששתקתי כדי לא לפגוע ודברים הצטברו בי בפנים והשאירו אותי בחוויית פיצול מאד גדולה בין מה שהרגשתי בפנים לבין מה שהראיתי החוצה ובגדול חייתי בבדידות פנימית גדולה.
וכשהפכתי להיות אבא נתקלתי כמו מרביתנו באתגרים כמו כשילד שלי מנסה לתת לי בעיטות כי אני לא מוכן לתת לו שוקו לפני ארוחת ערב, ילדה שלא מוכנה ללכת לבית ספר וילד שמציק ומלגלג ומקטין כל הזמן את אח שלו. ובכל האתגרים האלה וברבים אחרים אני מטפל בדרך מקרבת שמפחיתה ומעלימה את ההתנהגויות האלה ובלי להשתמש בכוח, באיומים ועונשים (היום הילדים שלי בני 16,13,11 ואני חי במשפחה עם המון כבוד הדדי ושהיחסים בה מבוססים על הקשבה ושיתוף פעולה ויחד נעים.
ואם אתה חושב שבסדר, כנראה שהילדים שלי לא היו מאתגרים – אז בשביל זה נולד לי הילד השלישי שלי עם אינסוף התעקשויות והתקפי זעם ואלימות ובדרך הזו שאני רוצה ללמד אותך כל ההתנהגויות האלה עברו לו וכבר הרבה שנים הוא מדבר את הרגשות והצרכים שלו במקום להשתמש בכוח.
לפני 9 שנים הקמתי יחד עם גליה (בת הזוג שלי) ויעל ארבל את הבית להורות מקרבת שבו למדו אלפי משפחות את הגישה המקרבת ואני מרגיש שזה תיקון בשבילי, שכל בית שתקשורת מקרבת נכנסת אליו זה לתת לילדים ולהורים את מה שלי היה מאד חסר כשהייתי ילד.
ועוד משהו שחשוב לי להגיד – עד שפגשתי את הגישה של תקשורת מקרבת מעולם לא אמרתי לאף אחד מה אני מרגיש ומה חשוב לי, הייתי אילם לגמרי בכל התחום הרגשי וחייתי בבדידות רגשית עצומה (מאז שאני זוכר את עצמי). אז אני רוצה להגיד לך שאם אני הצלחתי ללמוד לדבר את עצמי ולהגיע ללב של אחרים אז גם אתה יכול ואין גיל שזה מאוחר מדי. אנחנו נהיה אבות עד סוף החיים האלה וזה אף פעם לא מאוחר מדי ותמיד תמיד אפשר להחזיר חיבור וקרבה עם הילדים.
בעבר הייתי גם מחנך ומורה של נוער בסיכון וליוויתי צוותים ומנהלים של בתי ספר.

אם מעניין אותך להכיר אותי יותר לעומק ולשמוע איך זה לגדול כילד בבית שלא מדברים בו ומה עשיתי כדי לצאת מזה מזמין אותך להקשיב לפרק הראשון בפודקסט שלנו ׳מדברים מהלב׳ (תמצא אותו בכל אפליקציית פודקסטים).

יואב מנחה 1

רוצה להירשם בטלפון? כתוב לנו לוואטסאפ ולירון משירות לקוחות שלנו תחזור אליך:

כל הנושא של תקשורת מקרבת מעלה הרבה שאלות אצל גברים ואבות – הנה מענה להן:

זה פרקטי. תקשורת מקרבת היא גישה מאד עמוקה – וגם גישה מאד פרקטית. זו גם גישה שבה מסתכלים על מה שחשוב לכל אחד מתחת להתנהגות והמילים הרגילות – וזו גם גישה שמלמדת את המשפטים והמילים להגיד לילד כדי שייכנס למקלחת, יעזוב את המסך או ייכנס לישון. זאת גישה מאד פרקטית וממה שאני מכיר – זו הגישה יחידה שמלמדת איך לדבר בפועל עם ילדים כדי להגיע איתם להסכמה ולשיתוף פעולה – יש פה ממש שפה ללמוד אותה. ואם יש לך חשש שתשתעמם, אז אין מצב שזה יקרה:) המפגשים יהיו לך מעניינים, מרתקים ואולי אפילו מרגשים ויכניסו בך הרבה אנרגיה.

תהיה לך אפשרות להתייעץ איתי על האתגרים בבית שלך. המפגשים שלנו יסתיימו בשעה 20:30. ואז אשאר אתכם חצי שעה נוספת (עם מי שירצה) ואענה על שאלות ואתגרים ספציפיים בבית שלכם. המענה שאתן יהיו אף הוא במסגרת הקבוצתית כי מהניסיון שלי כמעט כל שאלה ואתגר שיש לכם הוא משותף למרבית ההורים וכולכם תוכלו ללמוד מכל התייעצות כזו, כך שתוכלו מאד להיתרם ולקבל תשובות גם כשאענה על שאלות של אבות אחרים. 

כן, מאד. תקשורת מקרבת במקור לא נועדה רק ליחסי הורים-ילדים אלא כגישה לניהול קונפליקטים בכל סוג של מערכת יחסים. וכל הכלים והשפה שנלמד בקורס יעזרו לך ליישם את הגישה גם בזוגיות שלך. אם אתה מוצא את עצמך בויכוחים והאשמות או בשתיקות בזוגיות כדי לא לריב ואפילו אם נוצר ביניכם כבר ריחוק – הכלים שנלמד יעזרו לך לדבר עם בת הזוג שלך על יותר ויותר נושאים ולהבין אחד את השניה ולהתקרב.

חלק מהאנשים ובפרט אבות ששומעים על תקשורת מקרבת מניחים בטעות שזו גישה שרק מבינה את הילד, וחשוב לי להגיד שזה רק חלק אחד בגישה. בתוך תקשורת מקרבת יש חלק נוסף שנקרא ׳ביטוי עצמי׳ שבו אנחנו לומדים לבטא את מה שחשוב לנו כדי שאחרים (הילדים, בת הזוג, חברים ועמיתים בעבודה) יבינו וירצו להתחשב בנו. בתוך החלק הזה גם לומדים איך להגיד ׳לא׳ ואיך לשים גבולות – ואיך לעשות את זה בדרך שלא מעוררת ויכוח וקונפליקט אלא מאפשרת לצד השני להבין ולשתף איתנו פעולה.

תקשורת מקרבת מאפשרת לנו לעשות שני דברים – להבין מה הסיבה האמיתית להתנהגות הילד, ולצד זה לא להסכים להתנהגויות מסוימות וללמד אותו התנהגויות אחרות במקומן. למשל אם הילד שלנו מרביץ ומציק לאחיו הצעיר, אנחנו יכולים להבין שהוא עושה את זה מתוך רגש של קנאה וצורך בבטחון במקום שלו בבית ובביטחון בחיבור אלינו ההורים (שמתערער כשהוא רואה אותנו מחבקים את האח הקטן שלו). ולצד ההבנה הזו שפותחת לנו את הלב אליו, אנחנו יכולים שלא לאפשר לו להרביץ לאח שלו ויותר מזה, ללמד אותו התנהגויות אחרות שימלאו את הצורך שלו מבלי לפגוע באחיו. אז אנחנו מבינים את הצורך, ולאו דווקא מאפשרים כל התנהגות (וככה נשארים בחיבור רגשי לילד ולצד זה מלמדים אותו איך להתנהג אחרת).

לא חייבים לשתף, אפשר רק להקשיב. כל אחד בוחר האם וכמה לשתף בהתאם למה שנוח ומתאים. וכל אחד מכם יוכל ללמוד המון מדוגמאות שישתפו אחרים.

נשמח לענות על כל שאלה שלכם – 
ליצירת קשר אפשר למלא את פרטי ההתקשרות שלכם כאן בקישור הזה 
או לכתוב אלינו ל- 055-6868335 וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר.

נשמח לענות על כל שאלה שלכם – 
ליצירת קשר אפשר למלא את פרטי ההתקשרות שלכם כאן בקישור הזה 
או לכתוב אלינו ל- 055-6868335 וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר.

אשמח לפגוש אותך וללוות אותך בדרך הזו
היא שינתה את החיים של המשפחה שלי
ואני מאמין שהיא תהיה בעלת ערך עצום גם בשבילך

יואב לבנה